Axelsen skal luge ud i koncentrationssvigt i kvartfinalen

Viktor Axelsen lukkede Sitthikom Thammasin tilbage i begge sæt torsdag, men det går ikke længere ved VM.

Sitthikom Thammasin pressede Viktor Axelsen flot i duellen om en VM-kvartfinaleplads torsdag i Tokyo. (Arkivfoto) <i>Kazuhiro Nogi/Ritzau Scanpix</i>

Sitthikom Thammasin pressede Viktor Axelsen flot i duellen om en VM-kvartfinaleplads torsdag i Tokyo. (Arkivfoto) Kazuhiro Nogi/Ritzau Scanpix

Viktor Axelsen var som forventet et niveau over Thailands Sitthikom Thammasin, da de to tørnede sammen på VM-halgulvet i Tokyo torsdag.

Den olympiske mester fra Danmark måtte dog slide gevaldigt i det for at lukke begge sæt i sejren på 21-19, 21-16.

I første sæt var Axelsen foran 16-7 og 20-13, mens han i andet sæt var foran 13-5. I begge sæt blev han dog pludselig passiv, og det skal ikke gentage sig videre i turneringen.

- Jeg kom til at bakke lidt for meget og spille for langsomt, så jeg ikke havde så meget initiativ. Det skal jeg ikke gøre på det niveau her. Der skal jeg frem og styre spillet, lyder det fra den topseedede dansker.

I kvartfinalen venter således også modstand af en anden kaliber end verdens nummer 33. Den indonesiske stjerne Anthony Ginting bliver modstanderen, efter at han slog Kinas ditto Shi Yu Qi.

Umiddelbart efter torsdagens sejr vidste Viktor Axelsen dog ikke, hvem han skulle op imod.

- Det bliver en svær kamp, uanset hvem det bliver. Jeg skal spille godt mod begge spillere for at slå dem. Det bliver en hård kamp, men jeg glæder mig, og jeg er klar, siger Axelsen.

Han var opmærksom på udfaldene i sit eget spil torsdag mod Thammasin, men han mener også, at en del af æren for de tætte cifre skal tilskrives modstanderen.

- Jeg synes, det var en ret svær kamp. Thammasin spillede ret godt og spillede sin chance, men når jeg spillede godt, så fik jeg lukket ham ned.

- Jeg er lidt ærgerlig over, den måde jeg lukkede ham tilbage i begge sæt på - specielt i første. Men når det er sagt, er jeg glad for måden, jeg fik vundet kampen på i to sæt, siger Viktor Axelsen.

Han er på jagt efter sin anden VM-titel, efter at han blev verdensmester i 2017. Sidste år vandt han olympisk guld.

Mens Axelsen fortsat er på medaljekurs, røg de sidste øvrige danskere ud af VM torsdag. Dermed hænger alle forhåbninger på Axelsen til et set med danske briller skuffende VM i Tokyo.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.