Axelsen udspiller indoneser og cruiser i VM-semifinale

Viktor Axelsen spillede med stort overskud, da han vandt over Anthony Ginting og gik videre til semifinalen.

Viktor Axelsen (til højre) er klar til semifinalen i herresingle ved VM i badminton. <i>Kazuhiro Nogi/Ritzau Scanpix</i>

Viktor Axelsen (til højre) er klar til semifinalen i herresingle ved VM i badminton. Kazuhiro Nogi/Ritzau Scanpix

Dansk badminton er kun repræsenteret af Viktor Axelsen i kvartfinalerne ved VM i Tokyo, og han levede fredag op til favoritværdigheden og gik videre.

I en ensidig forestilling vandt Axelsen 21-10, 21-10 over indoneseren Anthony Ginting i herresingle fredag formiddag.

Axelsen stormede af sted i første sæt og kom foran 4-0 og siden 15-5 med badmintonspil i højt tempo og med stor variation.

Ginting fik reduceret til 8-15, men der var tale om ren kosmetik.

Til tider fik Axelsen sin modstander til at piske fra side til side, og trætheden var allerede at spore hos Ginting i slutningen af første sæt.

I andet sæt fortsatte Axelsen sin dominans og kom foran 4-1, men i modsætning til første sæt svarede indoneseren tilbage.

Ginting begyndte i en kortere periode at vinde duellerne, og indoneseren, der er nummer seks i verden, kom foran 7-6.

Det var den eneste gang, at Axelsen viste bare en smule svaghedstegn.

Derefter fandt Axelsen storspillet frem og vandt 12 point i træk og kom foran med hele 18-7. Axelsen havde reelt afgjort kampen.

Ginting stoppede ydmygelsen en anelse og fik reduceret til 8-18. Igen var der dog tale om ren pynt i kampen mod den overlegne danske verdensetter.

Det var ottende gang i træk, at Axelsen vandt over Ginting i den indbyrdes statistik. Den hedder nu 10-4 i Axelsens favør.

I semifinalen skal Axelsen møde Chou Tien Chen, der vandt i tre sæt over Jonatan Christie. Undervejs reddede taiwaneren fem matchbolde i en dramatisk afslutning.

Tidligere i karrieren har Axelsen vundet to medaljer i herresingle ved VM - en guld- og en bronzemedalje. Med fredagens sejr er han sikker på mindst bronze.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.