Badmintonboss: Tidlige VM-exit kræver grundig evaluering

VM i badminton kræver en ekstra grundig evaluering, lyder det fra sportschef Jens Meibom.

Viktor Axelsen var den eneste dansker, der vandt en medalje ved VM i badminton. Han var også den eneste dansker, der nåede kvartfinalen. Det var anden gang i karrieren, at Axelsen vandt VM-guld i herresingle. <i>Shuji Kajiyama/Ritzau Scanpix</i>

Viktor Axelsen var den eneste dansker, der vandt en medalje ved VM i badminton. Han var også den eneste dansker, der nåede kvartfinalen. Det var anden gang i karrieren, at Axelsen vandt VM-guld i herresingle. Shuji Kajiyama/Ritzau Scanpix

Viktor Axelsens guldmedalje i herresingle var højdepunktet ved VM i badminton.

Det vækker glæde hos Jens Meibom, sportschef i Badminton Danmark, men mange af de øvrige resultater var skuffende og kræver en ekstra grundig evaluering.

Det skyldes, at Axelsen var den eneste danske deltager i kvartfinalerne ved VM i Japan.

I tredje runde var Danmark kun repræsenteret i tre kampe, og det er for lidt, erkender sportschefen.

- Det er helt klart, at når vi taber så mange kampe så tidligt, skal vi selvfølgelig lave en ekstra grundig VM-evaluering sammen med spillerne og internt i det sportslige ledelsesteam, så vi både får vendt den individuelle præstation, vores VM-træning og generelle setup.

- Vi skal vinde flere kampe som nation til VM, end vi har gjort denne gang, siger Jens Meibom til forbundets hjemmeside.

Især de første dage ved VM var hårde for de danske deltagere, som røg ud på stribe.

- Der var flere af de spillere, som skal lave resultaterne for os ved VM - det vil sige vores etablerede spillere i de enkelte kategorier - som ikke lykkedes, siger Jens Meibom.

Han kommer for fleres vedkommende med en forklaring.

- Nogle er stadig ved at komme tilbage efter en længere skadesperiode, og nogle var også skadede op til VM.

- Endelig var der også spillere som Line Christophersen, Maiken Fruergaard og Sara Thygesen, som havde et godkendt VM og endog et godt VM med Lasse Mølhede og Jeppe Bay, siger han.

Badminton Danmark havde i samarbejde med Team Danmark fastlagt en målsætning på to medaljepoint ved VM, og det blev indfriet med Axelsens guldtriumf, der giver tre point.

Det betyder dog ikke, at mesterskabet udelukkende har været en succes, lyder selvkritikken.

- Der er høje forventninger til dansk badminton - og både spillere, trænere og jeg var selvfølgelig skuffede over de mange tabte kampe i starten af mesterskabet, siger Jens Meibom.

Ritzau har talt med Jens Meibom, og sportschefen, der lige er vendt retur fra Japan, har lovet at stille op til interview for uddybende kommentarer senere tirsdag.

Næste år spilles VM i Royal Arena i København.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.