Badmintonherrer åbner hold-VM med komfortabel sejr

Der var ingen spænding, da Danmark vandt 5-0 over Algeriet ved Thomas Cup, herrernes hold-VM.

Anders Antonsen vandt 21-5, 21-8 i sin første kamp ved Thomas Cup. <i>Sakchai Lalit/Ritzau Scanpix</i>

Anders Antonsen vandt 21-5, 21-8 i sin første kamp ved Thomas Cup. Sakchai Lalit/Ritzau Scanpix

5-0 i kampe og 10-0 i sæt.

Det danske herrelandshold i badminton har mandag fået en perfekt start på hold-VM, Thomas Cup, i Bangkok.

I åbningskampen mod upåagtede Algeriet var der således ingen tvivl om udfaldet i et eneste sæt, for der var dansk dominans inden for de hvide streger.

- Som forventet var vi et bedre hold på alle områder, siger landstræner Jakob Høi.

- Der var meget vind i hallen, og heldigvis var Algeriet gode nok til at få sendt nogle bolde retur, så vi kunne få afprøvet nogle ting.

Danmark åbnede holdkampen med tre knusende sikre sejre i herresingle.

Viktor Axelsen bragte Danmark på 1-0, og Anders Antonsen gjorde det til 2-0, før Hans-Kristian Vittinghus øgede til 3-0 og dermed reelt sikrede, at Danmark ville vinde holdkampen.

Vittinghus glæder sig over, at det danske hold har fået en pletfri start på VM og understreger, at hans åbningskamp var brugbar på trods af modstanderens niveau.

- Personligt kom jeg godt i gang. Selv om jeg ikke rigtig var i problemer, blev jeg testet på et ordentligt niveau, siger Vittinghus efter at have sikret den danske sejr.

Efter de tre singler gjorde også doublerne rent bord. Først vandt Mathias Christiansen og Anders Skaarup, og dernæst lukkede debutanterne Lasse Mølhede og Jeppe Bay kampen med endnu en overbevisende sejr.

Danmarks gruppe tæller også Frankrig og Kina. Danmark møder førstnævnte tirsdag, og det bliver den første alvorlige prøve, siger landstræneren Jakob Høi.

- Vi har italesat hjemmefra, at hold-VM først rigtigt begynder i morgen (tirsdag, red.). Kampen mod Algeriet skulle være en forberedelseskamp, og så begynder det hele mod Frankrig.

- Frankrig er gode som hold, og de kører fuldt på med stemningen. De kæmper til sidste bold, og de er ikke bange for os, selv når de er bagud. Vi skal have lukket kampene, inden franskmændene får for mange sæt og gør det meget fysisk, siger landstræneren.

Gruppens to bedste hold avancerer til kvartfinalen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.