Barty knækker aggressiv Collins og bryder 44 års tørke

Ashleigh Barty var nede 1-5 i andet sæt, men lavede et stort comeback og vandt Australian Open.

TENNIS-AUS-OPEN <i>William West/Ritzau Scanpix</i>

TENNIS-AUS-OPEN William West/Ritzau Scanpix

Taget var ved at blæse af Rod Laver Arena i Melbourne.

Lørdag lykkedes den australske tennisstjerne Ashleigh Barty endelig med at gå hele vejen og vinde sit hjemlands grand slam-turnering, Australian Open.

I finalen gjorde hun det af med amerikanske Danielle Collins, der med aggressivt spil ydede stor modstand. Australieren vandt med 6-3, 7-6.

Det er første gang siden 1978, at en australier vinder Australian Open. Dermed er 44 års australsk tørke brudt. I 1978 var det Chris O'Neil, der tog titlen. Hun så lørdag finalen fra tilskuerpladserne.

Barty har nu vundet tre af de fire grand slam-turneringer, som er de mest fornemme tennisturneringer. I 2019 vandt hun French Open, og i 2021 vandt hun Wimbledon. Nu mangler hun kun US Open.

Foran et ellevildt hjemmepublikum indledte Barty begge sæt nervøst og forkrampet. Det var Collins især i andet sæt god til at udnytte.

Amerikaneren brød australieren to gange, og Barty virkede fortvivlet og uden modsvar, da hun var nede med 1-5.

Men så skruede hun sit spil flere niveauer op og løb med trofæet efter tiebreak og et imponerende comeback.

Danielle Collins havde nået finalen ved at slå blandt andre danske Clara Tauson i tre sæt i tredje runde.

Barty havde flere statistikker på sin side, da hun gik ind til opgøret. Eksempelvis havde hun i de tre runder før finalen slået tre amerikanere ud, og overtaget mod spillerne fra USA fortsatte altså i finalen.

Barty åbnede opgøret med et brag af en serv, som Collins returnerede lige i nettet. Få minutter senere vandt hun første parti til stor jubel fra hjemmepublikummet.

Collins lod sig dog ikke slå ud af presset. Nerverne sad udenpå tøjet hos Barty, som havde travlt med at dæmme op for Collins' stærke baghånd.

Særligt i første sæts femte parti havde australieren problemer og var truet af en breakbold, inden hun samlede sig og bragte sig foran 3-2 med et servees.

I det efterfølgende parti var der mere medvind. Collins lavede en dobbeltfejl, da hun var under pres fra en breakbold. Barty kom foran 4-2 og kørte første sæt sikkert i hus.

Anderledes usikker var Barty i andet sæt. Collins fandt et nyt niveau, og godt hjulpet af en god attitude brød hun til 2-0 og kom senere på 3-0.

Meget stærke server i det efterfølgende parti sendte Barty på 1-3, men Collins sprudlede af selvtillid. Hun opildnede sig selv foran de australske fans og bragte sig på 4-1 i eget serveparti og brød igen Barty til 5-1.

Barty havde virket omtumlet og uden modsvar til den aggressive amerikaner, der hyppigt kom frem til nettet og fremprovokerede fejl fra Barty. Men så vendte det fuldstændig på hovedet.

Barty fandt storspillet frem, og hendes server sad lige i skabet. Samtidig slog hun overbevisende vindere på flere af Collins' andenserver, og pludselig stod det helt lige ved 5-5.

Derefter vandt de to kombattanter et parti hver, og i den afgørende tiebreak var Barty ganske overlegen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.