Bayern München taber og er uden sejr i fire ligakampe

Bayern München tabte på udebane til Augsburg, mens Dortmund slog Schalke i rivalopgøret i Ruhrdistriktet.

Mergim Berisha scorede sejrsmålet for Augsburg mod Bayern München. <i>Lukas Barth/Reuters</i>

Mergim Berisha scorede sejrsmålet for Augsburg mod Bayern München. Lukas Barth/Reuters

Bayern Münchens normalt så suveræne mandskab er inde i en af sine sjældne svære perioder.

Lørdag tabte Bayern med 0-1 ude til Augsburg, og dermed har holdet, der har vundet mesterskab de seneste ti sæsoner, ikke vundet i de seneste fire ligakampe.

Det var andet år i træk, at Bayern måtte rejse tomhændet hjem fra besøget i Augsburg.

Augsburg sendte efter knap en times spil et langt frispark fra egen banehalvdel op i Bayerns felt, hvor Bayerns forsvar agerede så passivt, at Iago nemt kunne servere for angriberen Mergim Berisha, der med en behersket inderside scorede sejrsmålet.

Trods et pres lykkedes det ikke for Bayern at svare tilbage, og storklubben har nu på fjerdepladsen 12 point for 7 kampe.

Nyt hold på førstepladsen med 15 point er Borussia Dortmund, der på hjemmebane vandt med 1-0 over rivalen Schalke 04 på et mål af den 17-årige angriber Youssoufa Moukoko.

Revierderbyet er et af de mest traditionsrige opgør i tysk fodbold, og der blev i den grad gået makronerne i duellerne.

Det var dog en fair duel om bolden, der efter en halv time sendte Marco Reus til tælling.

Reus har igennem karrieren været generet af talrige skader, og at dømme ud fra hans reaktion, da han blev båret fra banen, kan der være tale om en ny alvorlig skade.

Efter pausen satte Dortmund modstanderen under hårdt pres, men det var først i kampens slutning, at det lykkedes Moukoko at score med et kraftfuldt hovedstød.

På andenpladsen efter Dortmund har Union Berlin 14 point og kan tage førstepladsen tilbage ved hjemme at slå Wolfsburg søndag. Freiburg ligger nummer tre med 13 point for 6 kampe.

Jesper Lindstrøm, der blev matchvinder i midtugens Champions League-runde, var ude med sygdom hos Frankfurt, der alligevel formåede at vinde 3-1 ude mod Stuttgart. Frankfurt har 11 point på sjettepladsen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.