Bekymret fodboldchef: Norge bliver væk fra VM i Qatar

Lisa Klaveness fortæller, at forbundet inklusiv landstræner Ståle Solbakken holdes væk fra VM-slutrunden.

Lise Klaveness gik i marts på talerstolen på en Fifa-kongres, hvor hun kritiserede Qatar og Fifa for at gøre for lidt for at bedre forholdene for landets migrantarbejdere. <i>Hassan Ammar/Ritzau Scanpix</i>

Lise Klaveness gik i marts på talerstolen på en Fifa-kongres, hvor hun kritiserede Qatar og Fifa for at gøre for lidt for at bedre forholdene for landets migrantarbejdere. Hassan Ammar/Ritzau Scanpix

Norges Fodboldforbund (NFF) kommer ikke til at sende personer eller ansatte til det forestående VM i Qatar.

Det oplyser NFF-præsident Lise Klaveness fredag til NTB.

Norge har været blandt de største kritikere af forholdene i Qatar for landets migrantarbejdere og minoriteter. Norges landshold formåede dog ikke at kvalificere sig til slutrunden.

- Vi har bestemt os for ikke at rejse. Vi havde besluttet, at vi ville deltage, hvis vi havde kvalificeret os, men efter at det ikke lykkedes at komme med, har vi taget det op igen.

- Vi kommer ikke til at være med ved VM. Det er ikke nogen boykot, men der har været så mange problemer over længere tid, at vi ønsker at presse på og ikke være til stede, siger Klaveness.

Fodboldpræsidenten fortæller, at beslutningen også omfatter landstræner Ståle Solbakken.

Torsdag havde Klaveness et møde med Norges udenrigsminister, Anniken Huitfeldt.

Inden mødet fortalte Klaveness, at hun havde konkrete bekymringer, da det ikke var muligt at få pålidelig information fra Qatar.

Desuden berettede fodboldpræsidenten om rapporter, der viste problemer med massedeportation af migrantarbejdere og manglende lønudbetalinger.

I marts kritiserede Lisa Klaveness som nytiltrådt præsident i NFF på Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) kongres Qatars VM-komité samt Fifa for at gøre for lidt for at få Qatar til at overholde menneskerettighederne.

/ritzau/NTB

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.