Benhårde tyskere giver Danmark svær EM-start

Både et og tre point kan være succeskriteriet, når det danske landshold fredag åbner EM for kvinder.

Katrine Veje og holdkammeraterne møder Tyskland i den første EM-kamp, og det bliver en svær opgave. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Katrine Veje og holdkammeraterne møder Tyskland i den første EM-kamp, og det bliver en svær opgave. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

- Det kribler i fødderne.

Katrine Veje kan slet ikke vente med at komme i gang. Sammen med resten af det danske landshold i fodbold indleder hun fredag EM i England.

Det sker med en kamp mod Tyskland, og det bliver alt andet end let

- Tyskland kommer stenhårdt i presspillet, så det skal vi være forberedte på, siger den 31-årige back.

- Derfor har optakten i høj grad været præget af taktisk fintuning, hvor vi har sørget for, at vores relationer er på plads, så vi er trygge i opbygningsspillet.

Landstræner Lars Søndergaard er enig i analysen. Det har været vigtigt for ham, at den defensive organisation er på plads.

- Vi skal kunne stå imod defensivt, men vi skal også turde være aktive i vores eget presspil, så vi kan skabe nogle kontraangreb, siger landstræneren.

Hvis det lykkes, så har Danmark gode muligheder for at få en god start på EM, hvor de øvrige modstandere foruden Tyskland er Finland og Spanien.

- Hvis vi lykkes med at spille rundt om deres pres, er rummet bag deres forsvarskæde gigantisk, og det tror jeg, vi kan udnytte med de farlige folk, vi har oppe foran, siger Katrine Veje.

Da Danmark senest spillede EM, endte det med en finaleplads og sølvmedaljer.

Hverken Veje eller Søndergaard tør gætte på, hvordan det ender denne gang. I første omgang handler det om at komme videre fra det, som landstræneren kalder EM's dynamitgruppe.

Særligt Tyskland og Spanien er svære modstandere, og succeskriteriet i åbningskampen kan være både et og tre point.

- Det kommer helt an på kampen. Vi går selvfølgelig efter at vinde, men hvis vi kun kan få uafgjort, tager vi det, siger Lars Søndergaard.

De to bedste hold går videre fra gruppespillet. Danmark skal møde Finland i kamp nummer to, inden Spanien venter i den måske afgørende tredje kamp.

- Det er vigtigt, at vi får en rigtig god start, så vi har et positivt mindset til de efterfølgende kampe, siger Katrine Veje.

Danmark åbner EM mod Tyskland fredag aften klokken 21.00 på Brentford Community Stadium.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Helmuth-ejer i mareridt: Snydt for en million
Luk