Bizar afslutning sender Tyskland videre ved EM

En spansk spiller jublede over tysk scoring, og Spanien undlod at afslutte, da holdene gik videre ved EM.

Spaniens håndboldkvinder besejrede Tyskland i sidste EM-gruppekamp, der havde en opsigtsvækkende afslutning. <i>Anze Malovrh/Ritzau Scanpix</i>

Spaniens håndboldkvinder besejrede Tyskland i sidste EM-gruppekamp, der havde en opsigtsvækkende afslutning. Anze Malovrh/Ritzau Scanpix

En noget usædvanlig og potentiel skandaløs afslutning fandt sted i onsdagens EM-kamp mellem håndboldkvinderne fra Spanien og Tyskland.

Spanien var foran 23-20 i sidste minut og dermed sikker på avancement fra det indledende gruppespil. Men for at få to point med videre var Spanien afhængig af, at tyskerne også kom med videre til mellemrunden frem for Polen, som tidligere på aftenen havde tabt til Montenegro.

Det skyldes, at et hold tager de point med videre, som det optjener i kampe mod de andre hold, der går videre til turneringens næste led.

Det førte til nogle bemærkelsesværdige scener onsdag aften.

Efter en tysk angrebsfejl hamrede spanske Jennifer Bermejo bolden langt over mål dybt fra egen banehalvdel.

Tyskerne løb hurtigt ned og scorede, og det fik spanieren Paula Argos til at strække armene over hovedet og tilsyneladende juble inde på banen.

På kampens sidste angreb undlod spanierne at afslutte, og tiden løb ud til en spansk sejr på 23-21.

Resultatet betød, at Tyskland gik videre på en bedre målscore i det indbyrdes regnskab mellem de tre hold, mens Polen er færdig i turneringen. Spanien gik videre med to point som nummer to i gruppen efter Montenegro.

På sin hjemmeside konstaterer Polens Håndboldforbund, at Spanien ikke så ud til at gå helhjertet efter en scoring ved stillingen 23-20.

- Ved 23-20 havde Spanien bolden, og Maitane Echeverria kastede den væk på en måde, der ikke indikerede, at hun ønskede at score. Tyskland nød godt af gaven fra den spanske fløj, som scorede mål nummer 21, skriver forbundet.

I mellemrunden bliver holdene parret med de tre hold, der gik videre fra gruppe C. Det drejer sig om Frankrig, Holland og Rumænien.

Danmark befinder sig ligesom Norge, Sverige, Kroatien, Slovenien og Ungarn i den anden gruppe i mellemrunden.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.