Bjerg får engelsk klatretvilling som holdkammerat

Adam Yates skifter efter to år hos Ineos til Mikkel Bjergs UAE Emirates-hold. Han har fået en treårig aftale.

Adam Yates er i gang med sin anden sæson hos Ineos. Det bliver også hans sidste for holdet i denne omgang. (Arkivfoto) <i>Tom Weller/Ritzau Scanpix</i>

Adam Yates er i gang med sin anden sæson hos Ineos. Det bliver også hans sidste for holdet i denne omgang. (Arkivfoto) Tom Weller/Ritzau Scanpix

Den danske cykelrytter Mikkel Bjerg får næste år endnu en klassementrytter at holde opsyn med på de flade stykker af ruterne.

Den britiske klatrer Adam Yates skifter til nytår fra Ineos til UAE Emirates-holdet på en treårig kontrakt. Det oplyser holdet fra emiraterne.

- Jeg har set holdet vokse de seneste år, og muligheden for at slutte mig til holdet var en chance, jeg ikke kunne lade passere, siger han i en pressemeddelelse fra UAE-holdet.

30-årige Yates vandt den hvide ungdomstrøje i Tour de France i 2016, hvor han endte som nummer fire samlet. Siden har han dog ikke kunnet lave så store resultater som sin tvillingbror, Simon Yates.

Mens Adam Yates ingen grand tour-etapesejre har, er det blevet til to i Tour de France, seks i Giro d'Italia og to i Vuelta a España for Simon Yates, som også vandt Vueltaen samlet i 2018.

Adam Yates' cv tæller dog sejre i mindre etapeløb. Han vandt sidste år Volta a Catalunya og i år Deutschland Tour. I 2020 vandt han UAE Tour, mens han i 2015 vandt det store endagsløb Clásica San Sebastián.

Han blev professionel i 2014 hos daværende Orica-GreenEdge, som i dag bærer navnet BikeExchange. Her kørte han frem til 2020, inden han skiftede til Ineos. Hans bror Simon Yates kører fortsat for BikeExchange.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.