Blandede danske følelser efter EM-exit: Det er da sur røv

Simone Boye er stolt af Danmarks indsats mod Spanien, men hun var samtidig meget ærgerlig over at ryge ud.

En af landsholdets mest rutinerede spillere Simone Boye spillede en brav kamp i defensiven. <i>Dylan Martinez/Reuters</i>

En af landsholdets mest rutinerede spillere Simone Boye spillede en brav kamp i defensiven. Dylan Martinez/Reuters

Det var svært at finde en grimasse, der passede.

For på den ene side havde Danmark leveret en virkelig flot præstation mod en af verdens bedste fodboldnationer. Men på den anden side endte det med EM-exit.

Derfor havde de danske spillere svært ved at ramme deres følelser ind efter det smalle 0-1-nederlag til Spanien i den afgørende gruppekamp.

Særligt rutinerede Simone Boye, der kom nærmest lige fra banen og ud til pressen, skulle lede lidt efter ordene, og det blev da også en blandet landhandel, som er meget sigende for lørdag aftens begivenheder i London.

- Jeg er stolt. Skuffet. Ærgerlig, lød det fra Simone Boye.

Hun spillede selv en kæmpe kamp som styrmanden i forsvaret. Gang på gang lukkede hun af, når spanierne kom tæt på.

Hun var imponeret af det danske landsholds indsats, men det nagede hende, at Danmark ikke tog den nødvendige sejr. For det var flere gange tæt på, at det forløsende mål kom.

- Det er da sur røv at stå her og ryge ud, udbrød hun.

Pernille Harder, landsholdets store stjerne, spillede også en brandkamp. Hun var afgørende for, at Danmark i første halvleg kom til flere store chancer. Faktisk var hun et par niveauer over sin medspillere.

Også hun stod med blandede følelser.

- Det er megatræls og skuffende, at vi er ude. Men vi vidste, det ville blive svært. Jeg er stolt af den indsats, vi leverede. Det var faktisk marginalerne, der gjorde, at vi ikke vandt, siger Pernille Harder.

Landstræner Lars Søndergaard virkede afklaret efter nederlaget. Danmark efterlod alt på banen, og han kunne ikke bede om mere.

- Vi spillede en fantastisk kamp. Defensivt tillod vi ikke andet end skud udefra, og på indlæg blev de ikke rigtig farlige. I første halvleg havde vi mulighederne til at score til 1-0.

- Vi manglede lige det sidste held, hvor det lykkedes. De vandt kun, fordi vi var nødt til at åbne helt op. Ellers spillede vi helt lige op med et hold, som har været det bedste i Europa i de seneste par år, siger Søndergaard.

Danmark forlader EM med to nederlag og en enkelt sejr i bagagen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.