Blatter og Platini holder fast i uskyld før dom

Sepp Blatter og Michel Platini kan fredag blive idømt 20 måneders betinget fængsel og en bøde for korruption.

Den seneste måned har de forhenværende fodboldchefer Sepp Blatter og Michel Platini været genstand for en retssag om korruption i forbindelse med en pengeoverførsel fra 2011 på to millioner schweizerfranc (cirka 15 millioner kroner). (arkivfoto.) <i>Valery Hache, Fabrice Coffrini/Ritzau Scanpix</i>

Den seneste måned har de forhenværende fodboldchefer Sepp Blatter og Michel Platini været genstand for en retssag om korruption i forbindelse med en pengeoverførsel fra 2011 på to millioner schweizerfranc (cirka 15 millioner kroner). (arkivfoto.) Valery Hache, Fabrice Coffrini/Ritzau Scanpix

Efter et langstrakt juridisk drama falder der fredag dom over de forhenværende fodboldchefer Michel Platini og Sepp Blatter.

De anklagede har under hele retssagen holdt fast i deres uskyld.

Platini og Blatter er tiltalt for korruption i forbindelse med en pengeoverførsel i 2011 fra Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) til Platini på to millioner schweizerfranc (cirka 15 millioner kroner).

På daværende tidspunkt sad Blatter i spidsen for Fifa, mens Platini var chef for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

Overførslen skulle efter sigende være en forsinket betaling af løn for konsulentarbejde udført af Platini fra 1999 til 2002.

De to millioner schweizerfranc, som Platini opkrævede otte år efter kontraktens afslutning, var der ikke lovhjemmel til, mener anklagemyndigheden.

Platini og Blatter har under sagen fastholdt, at der har været tale om en mundtlig aftale, og de mener ikke, at de har gjort noget forkert.

- Manden (Platini, red.) var en del af mit hold. Da jeg blev valgt som præsident for Fifa, gik det ikke godt. Jeg tænkte, at en mand fra fodboldens verden kunne hjælpe os.

- Det var en løn, der skulle betales. Jeg forstår ikke, hvorfor vi er under høring for en administrativ procedure, har Blatter sagt ifølge AFP.

Anklager Thomas Hildbrand giver ikke meget for den forklaring.

- Når en kamæleon føler sig truet, skifter den farve. Det samme gør Blatter, siger han ifølge dpa.

Under retssagen fik Blatter lov til at udskyde sin forklaring på grund af vejrtrækningsproblemer.

Anklagemyndigheden går efter en betinget dom på 20 måneders fængsel til Blatter og Platini.

Fifa forlanger i samme retssag at få sine penge igen.

Dommen falder fredag foran en schweizisk domstol i byen Bellinzona.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden