Bo Henriksen om Sisto-ballade: Må gerne være utilfreds

FC Midtjyllands cheftræner, Bo Henriksen, mener ikke, at Pione Sisto er blevet behandlet dårligt af klubben.

Pione Sisto har fået nok af at sidde på bænken i FC Midtjylland og har meddelt, at han ønsker at skifte klub. (Arkivfoto). <i>Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix</i>

Pione Sisto har fået nok af at sidde på bænken i FC Midtjylland og har meddelt, at han ønsker at skifte klub. (Arkivfoto). Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Den tidligere danske landsholdsspiller Pione Sisto trækker overskrifter for tiden, da offensivspilleren er kommet i unåde i FC Midtjylland.

Pione Sisto er nemlig røget helt ud af truppen, efter han demonstrerede sin utilfredshed og har ytret, at han ønsker at finde et nyt sted at spille fodbold.

Utilfredsheden skulle efter sigende stamme fra testkampen mod belgiske Gent, hvor Sisto var blevet henvist til bænken, hvilket ikke faldt i god jord hos den tidligere profil.

Cheftræner Bo Henriksen siger efter fredagens kamp mod Randers, at Sisto gerne må være skuffet over, at han ikke startede inde i testkampen, men træneren hentyder til, at offensivspilleren skal kigge indad.

- Det er jo sådan i fodbold, at jeg har en trup på 35 spillere, og der må kun starte 11 spillere inde på banen. Det efterlader 24 spillere, der gerne må være utilfredse, men essensen af det er, hvordan man håndterer tingene.

- Vi skal beskytte spillerne og sætte dem op, men i sidste ende så drejer det sig om villighed til at være en del af et fællesskab, siger Bo Henriksen.

Han påpeger, at Pione Sisto ikke er blevet behandlet anderledes end resten af spillertruppen.

- Jeg fokuserer på de spillere, som vi har til rådighed, og klubben føler, at Pione har fået lige så meget kærlighed som alle andre.

- Jeg kan rigtig godt lide Pione, og det ved jeg, at resten af holdet også kan, men vi skal have fokus på de spillere, der ønsker at være en del af helheden, siger Bo Henriksen.

Klubbens direktør, Claus Steinlein, er meget overrasket over forløbet med Pione Sisto og ser det som en overreaktion fra Sisto-lejren.

- Jeg er lidt i chok over situationen, for det var jo bare en træningskamp. Man kan altid overreagere i et forløb, og vi valgte ikke at tage det op efter kampen mod Gent.

- Vi ventede i håbet om, at der var kommet ilt til hjernen, men der lød det som om, at beslutningen allerede var taget i Sisto-lejren, fortæller Claus Steinlein.

På nuværende tidspunkt er Pione Sisto helt ude af førsteholdstruppen i FC Midtjylland, og derfor kunne et salg ifølge Claus Steinlein være næste skridt.

- Vi ønsker jo Pione det bedste, og jeg tror altid, at der er plads til en klassespiller som ham et sted i en anden fodboldklub.

- For tre-fire år siden var det jo FC Barcelona, der var nævnt, men det er nok ikke dem, der ringer nu. Det er nok en klub på et lavere niveau, siger Claus Steinlein.

27-årige Pione Sisto skiftede tilbage til FC Midtjylland i sommeren 2020, hvor han blev solgt fra spanske Celta Vigo.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.