Borgmester kræver lokale på Jammerbugts udlændingehold

Jammerbugt stillede i sidste uge med 11 udlændinge i en 1. divisionskamp. Borgmester vil se lokale spillere

Borgmester Mogens Gade vil helst se ungdomsspillere fra Fjerritslev, Brovst og Saltum slå igennem i Jammerbugt FC fremfor de mange udenlandske spillere, der er hentet til klubben af den nye tyske ejer, Klaus-Dieter Müller. <i>Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

Borgmester Mogens Gade vil helst se ungdomsspillere fra Fjerritslev, Brovst og Saltum slå igennem i Jammerbugt FC fremfor de mange udenlandske spillere, der er hentet til klubben af den nye tyske ejer, Klaus-Dieter Müller. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

FODBOLD:Fodboldklubben Jammerbugt FC sendte i sidste uge et hold bestående af 11 udlændinge på banen i 1. division.

Det skete, da holdet fra det nordjyske mødte topholdet Helsingør.

Yderligere fem udlændinge blev skiftet ind for Jammerbugt i løbet af kampen.

Jammerbugt har gennemgået en stor udskiftning i truppen, efter at den tyske investor Klaus-Dieter Müller i 2021 købte klubben og begyndte at rekruttere udenlandske spillere.

Borgmester Mogens Gade (V) begræder, at spillere fra Nigeria, Guinea, Gambia, Senegal og Luxembourg under tyskerens ejerskab har taget pladserne fra de lokale talenter.

- Det, der hele tiden har været meningen med Jammerbugt FC, er jo, at der skulle være et lokalt præg.

- Det har jo været tanken, at det var folk fra Fjerritslev, Brovst og Saltum, som kunne komme og genkende nogle af deres ungdomsspillere på holdet, siger Mogens Gade til DR.

Kommunen har en markedsføringsaftale med 1. divisionsklubben, og når den skal fornyes til sommer, vil borgmesteren gøre opmærksom på det manglende lokale islæt på Jammerbugts hold.

- Jeg skal ikke blande mig i, hvordan holdet stiller op. Jeg skal bare blande mig i, at der skal være nogle lokale spillere også, fordi vi har lokale spillere med kvalitet, og de bør også være en del af truppen, siger han.

Jammerbugt FC er blot en af efterhånden flere klubber, der de senere år har fået udenlandsk ejer. Flere steder må de danske spillere vige pladserne for spillere, der hentes udefra.

Jammerbugts tyske ejer, Klaus-Dieter Müller, fortæller, at han ikke har råd til at ansætte danske spillere.

- Vi kan ikke finde danske spillere i et lønleje, vi kan være med på. Vi må acceptere, hvad vi er, og hvad vi kan betale, siger han til DR.

Jammerbugt FC tabte sidste uges udekamp mod Helsingør med 0-3, og holdet indtager en øjeblikkelig sidsteplads i 1. division med 16 point efter 22 spillerunder.

Divisionsforeningen indfører med udgangen af marts tre nye krav til nye ejere af danske klubber.

Her skal ejerne blandt andet gennemgå en test af hæderlighed og deltage i et kursus omkring løn, arbejdsvilkår og regler i dansk fodbold. Derudover indføres der krav om gennemsigtighed i selskabsoplysningerne.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.