Brian Laudrup forsvarer promovering af Dubai

Den tidligere landsholdsstjerne Brian Laudrup promoverer Dubai og forsvarer beslutningen over for B.T.

Brian Laudrup bidrog som aktiv med 41 mål i 82 kampe for det danske fodboldlandshold. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Brian Laudrup bidrog som aktiv med 41 mål i 82 kampe for det danske fodboldlandshold. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Brian Laudrup er med til at promovere Dubai i forbindelse med en kampagne for emiratet op til VM i fodbold hos nærtliggende Qatar.

På en video på Visit Dubais hjemmeside kan man se og høre den tidligere danske landsholdsstjerne fortælle om sin legendariske jubelscene efter sin scoring mod Brasilien ved VM i 1998.

53-årige Laudrup taler dog også i rosende vendinger om omgivelserne i Dubai, der forventes at huse en del af de fans, der skal til VM i Qatar.

De Forenede Arabiske Emirater, som Dubai ligger i, har fået kritik for at være på kant med menneskerettighederne, men Laudrup forsvarer sin beslutning om at promovere Dubai i et skriftligt svar til B.T.

Han påpeger blandt andet, at 65.000 danskere årligt er blandt de 14 millioner turister i Dubai, hvis kampagne bærer navnet "Where the world celebrates".

- I den forbindelse kan fodbold i almindelighed og et VM i særdeleshed noget særligt. Mennesker og kulturer fra hele verden kan være samlet om en begivenhed, hvor de både støtter deres eget land og samtidig kommer i kontakt med folk fra andre nationer.

- Derfor tror jeg på, at vi lærer mere af at være sammen end at holde afstand fra hinanden, skriver Laudrup blandt andet i sit svar til B.T.

Laudrup mener desuden, at Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har tildelt Qatar VM-slutrunden. Derfor bør det være Fifa, der i "høj grad bør lære af debatten".

TV 2, hvor Laudrup er ansat som fodboldekspert under VM i Qatar, vil tage en snak med ham om sagen. Det oplyser tv-stationens sportschef, Frederik Lauesen, til Ekstra Bladet.

- Den diskussion, som det her afføder, ønsker vi på TV 2 at tage med Brian Laudrup, før vi tager den i medierne.

- Derfor har vi på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer end den, siger Lauesen til Ekstra Bladet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.