Brøndby-fans følger trop og laver stemningsboykot

Ligesom FCK's fans gjorde til derby i Parken, vil også Brøndbys fans til søndagens derby boykotte stemning.

FC Københavns fans viste utilfredsheden med forbuddet mod udebanefans til derbyet mod Brøndby, da de to hold mødtes for nylig. Nu er det blevet Brøndbys fans' tur til at gøre det samme. <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

FC Københavns fans viste utilfredsheden med forbuddet mod udebanefans til derbyet mod Brøndby, da de to hold mødtes for nylig. Nu er det blevet Brøndbys fans' tur til at gøre det samme. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

På opfordring fra politiet besluttede Divisionsforeningen tidligere i år, at to derbyer mellem FC København og Brøndby skulle afvikles uden adgang for udeholdets fans.

Det vækkede vrede hos begge fanfraktioner, og ved kampen i Parken 18. april lavede FCK-fansene en stemningsboykot i størstedelen af første halvleg.

Nu følger Brøndbys fans trop til opgøret mellem de to ærkerivaler på Brøndby Stadion på søndag. På Facebook-siden Sydsiden Brøndby lyder således tirsdag følgende opfordring:

- Uanset placering, form og trupsammensætning betyder et derby rigtigt meget for os Brøndby-fans - og søndagens kamp er ingen undtagelse.

- Alligevel vælger Brøndby Support, Alpha Brøndby og Svinget at gennemføre en stemningsboykot, indtil der er spillet 20 minutter og 4 sekunder af kampen.

- Årsagen er, at Divisionsforeningen på opfordring fra politiet har valgt at straffe alle kollektivt efter en tid, hvor den dialog, der ellers tidligere har gjort en forskel, ikke har været til stede.

Ifølge fansene har Divisionsforeningen og politiet først søgt dialog med fansene, efter beslutningen er blevet truffet og meldt ud.

I opslaget står der, at fangrupperingerne har forståelse for, at folk gerne vil på stadion for at bakke op om holdet gennem hele kampen. Det respekterer man, men samtidig opfordres der til at bakke op om en boykot.

- Vi mener dog, at vi er nødt til at sætte foden ned her og tage en kamp, som ikke er sjov på den korte bane, men som i den grad kan gavne på den lange bane, står der i Facebook-opslaget.

- Det har tidligere boykots af blandt andet fingeraftryksregistrering tydeligt bevist.

Brøndby-direktør Ole Palmå kan godt forstå fansenes lyst til at vise deres utilfredshed.

- Det har jeg respekt for, for ligesom i Parken for et par runder siden, så er et derby ikke et rigtigt derby uden fans fra begge hold, siger han til Brøndbys hjemmeside.

- Dansk fodbold oplever i denne sæson en genopblomstring af fankulturen på tværs af ligaen efter lange perioder med covid-restriktioner. Derfor ved vi, at der ligger mange og svære overvejelser bag denne beslutning.

Kampen mellem de to rivaler i 3F Superligaens mesterskabsspil fløjtes i gang søndag klokken 16.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.