Brøndby henter Daniel Wass hjem fra Atlético Madrid

33-årige Daniel Wass skal i de kommende tre år tørne ud for sin ungdomsklub Brøndby.

Daniel Wass spillede én kamp i Atlético Madrid. Det var mod FC Barcelona, hvor han pådrog sig en knæskade. <i>Albert Gea/Reuters</i>

Daniel Wass spillede én kamp i Atlético Madrid. Det var mod FC Barcelona, hvor han pådrog sig en knæskade. Albert Gea/Reuters

Landsholdsspilleren Daniel Wass vender hjem til Brøndby.

Efter mere end ti år i udlandet har fodboldspilleren underskrevet en treårig kontrakt med Superliga-klubben, hvor hans karriere for alvor tog fart.

Det oplyser Brøndby på sin hjemmeside.

- Vi har længe været i dialog med Daniel om muligheden, og vi har været enige om, at når timingen var den rigtige, så ville både Daniel og Brøndby IF være klar, siger Brøndbys fodbolddirektør, Carsten V. Jensen.

- Daniel er en topspiller, og hans kvaliteter taler for sig selv, og vi har hele tiden vidst, at det ville være en kæmpe tilføjelse til Brøndby IF at få Daniel hjem.

Carsten V. Jensen takker bestyrelsesformand Jan Bech Andersen for at holde linjen varm til Daniel Wass, mens landsholdsspilleren har været i udlandet.

Tilgangen af Daniel Wass kommer, dagen efter at Brøndby blev slået ud af Conference League-kvalifikationen med et nederlag til Basel. Brøndby skal nu kun koncentrere sig om at spille Superliga- og pokalfodbold.

Daniel Wass har senest tørnet ud for den spanske storklub Atlético Madrid. Der skiftede han til for godt et halvt år siden.

Opholdet blev spoleret af en knæskade, som Daniel Wass pådrog sig i sin første optræden for klubben mod FC Barcelona. Han nåede derfor kun at spille den ene kamp i den rød-hvide trøje.

Daniel Wass fik sin fodboldopdragelse i Brøndby, som han forlod til fordel for Benfica i 2011. Siden har han spillet for franske Evian og de spanske klubber Celta Vigo og Valencia, inden han skiftede til Atlético Madrid.

Daniel Wass har flere gange i årenes løb slået fast, at han en dag ville hjem til Brøndby, og det er altså lykkedes nu.

- At skiftet nu er blevet muligt, er jeg utrolig lykkelig for, og jeg vil gerne takke Atlético Madrid for, at jeg i dag kan kalde mig Brøndby-spiller, siger Daniel Wass.

- Jeg har spillet mange år i udlandet, og nu glæder jeg mig til at komme tilbage til de fodboldbaner, hvor karrieren for alvor startede. Jeg har stadig meget at give af og føler, at jeg kan bidrage på banen og uden for banen.

Daniel Wass har spillet 43 kampe på det danske landshold. Han har været fast mand i landsholdstruppen under Kasper Hjulmand, som inden for nogle måneder skal udtage sin trup til VM i Qatar.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.