Brøndby overhaler AaB efter sejr over Silkeborg

Brøndby vandt søndag sæsonens sidste kamp, da Silkeborg blev slået 2-1 på Brøndby Stadion.

Brøndbys angriber Mathias Kvistgaarden scorede begge mål i holdets 2-1-sejr hjemme over Silkeborg i Superligaen. <i>Claus Bech/Ritzau Scanpix</i>

Brøndbys angriber Mathias Kvistgaarden scorede begge mål i holdets 2-1-sejr hjemme over Silkeborg i Superligaen. Claus Bech/Ritzau Scanpix

Brøndby sikrede sig fjerdepladsen i Superligaen, efter at Silkeborg blev slået søndag, og FC København samtidig slog AaB i Parken.

Det betyder, at Brøndby skal møde Viborg i en direkte duel om en plads i europæisk kvalifikation.

Det var Brøndbys anden sejr i træk. Niels Frederiksens tropper fik dermed sluttet sæsonen af med flot spil mod Silkeborg.

Brøndby satte sig på kampen for første sekund, og det høje pres gav svære vilkår for Silkeborg, der havde udfordringer med at få spillet til at flyde.

Det høje Brøndby-pres førte flere store chancer med sig. Især Mathias Kvistgaarden var god til at udnytte dem, da den unge Brøndby-angriber kom på tavlen to gange i sejren.

Resultatet betød også, at Silkeborg sluttede sæsonen af med tre nederlag i træk, men bronzemedaljerne var i hus inden søndagens nederlag.

Brøndby kom ud til kampen for fuld udblæsning, og der blev lagt et højt pres på gæsterne fra Silkeborg.

Hjemmeholdet havde stor succes med den offensive tilgang til kampen, og Brøndby fik flere gange erobret bolden langt fremme på banen, hvor det blev til flere store chancer.

Der var chancer til flere mål, men Brøndby fik hul på bylden i det 17. minut, da svenske Simon Hedlund lagde en god bold på tværs af banen til den unge Mathias Kvistgaarden, der sendte bolden i kassen til 1-0.

Silkeborg havde det generelt svært i første halvleg, hvor det hårde Brøndby-pres forsagede flere uprovokerede fejl på bolden - noget man sjældent ser fra Silkeborg.

Helt så svært havde Silkeborg det ikke i anden halvleg, hvor gæsterne lykkedes med at spille sig ud af et Brøndby-pres, der ikke var på niveau med presset i første halvleg.

Men det var alligevel Brøndby, der var det skarpeste hold på banen. Og Mathias Kvistgaarden fik cementeret sejren 20 minutter inde i anden halvleg med sin anden scoring.

Silkeborgs Tobias Salquist sendte bolden i kassen i dommerens tillægstid, men mere blev det ikke til for gæsterne.

Brøndby vandt dermed kampen 2-1, og den gode sæsonafslutning betyder, at de forsvarende danske mestre ender på Superligaens fjerdeplads. Dermed er Brøndby stadig i spil til europæisk kvalifikation.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.