Brøndby-træner om tæt Superliga: Ikke et sundhedstegn

Brøndby-træner Niels Frederiksen mener ikke, at den tætte Superliga er et sundhedstegn for dansk fodbold.

Niels Frederiksen kigger stadig op mod Superligaens top-6, som sagtens kan nås endnu, hvis det står til Brøndby-træneren. <i>Claus Fisker/Ritzau Scanpix</i>

Niels Frederiksen kigger stadig op mod Superligaens top-6, som sagtens kan nås endnu, hvis det står til Brøndby-træneren. Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Superligaen er meget tæt i år. Efter 16 spillerunder er der i skrivende stund kun tre point mellem nummer tre og ti. Det er ret vanvittigt, hvis man spørger Brøndby-træner Niels Frederiksen.

- Det er så lige, som noget kan være. Det er jo helt vildt. Jeg sad og kiggede på det og måtte konkludere, at hvis vi vandt, ville vi kunne overhale det hold, der lå nummer tre inden denne runde. Det er helt sindssygt.

- Det bliver afgjort i sidste spillerunde. Det gælder om at få de sejre, man skal. Vi går ind til foråret med et udgangspunkt, der er okay, men ikke prangende, spår cheftræneren.

I den tætte Superliga er der to hold, der trækker en smule fra resten af rækken. Det er FC Nordsjælland og Viborg, men Brøndby-træneren mener ikke, at den tætte Superliga er et sundhedstegn for dansk fodbold.

- Det er ikke et sundhedstegn, med al ære og respekt for det arbejde der bliver lavet i Viborg og Nordsjælland.

- De hold, som har investeret mest i deres trupper, slider lidt mere med det, end vi normalt vil gøre. Det gælder også os selv, mener han.

Brøndby er en de klubber i Danmark, der netop har investeret mest i sin trup, og selv om han ikke er tilfreds med, at holdet ligger, hvor det gør, er han stadig fortrøstningsfuld over for, at man kan få hentet det efterslæb, man har efterladt til sig selv.

- Der er 18 point tilbage at spille om, så der er masser af point at spille om endnu. Det er klart, at der ligger et efterslæb, der skal indhentes, og det gør man ikke ved at spille uafgjort hele tiden. Det gør man ved at vinde.

- Men hvis vi kigger på de kampe, vi har spillet uafgjort, siden transfervinduet lukkede, er vi stadig glade for de point, vi har fået. De tæller altså stadigvæk, siger Frederiksen.

I OB-lejren kan man i højere grad - rent resultatmæssigt - bruge et uafgjort resultat. Fynboerne ligger fortsat i top-6, og søndagens OB's målscorer, Emmanuel Sabbi, tror på, at fynboerne ender i top-6.

- Jeg tror, vi kan ende i top-6. Det er selvfølgelig ikke nemt, men hvis man ser på de seneste ti kampe, har vi været gode. Vi har potentialet til at nå langt, så jeg tror på, at det nok skal lykkes, siger Sabbi.

Brøndby og OB spillede 1-1 i søndagens kamp, hvor førnævnte Sabbi udlignede med et mål i slutfasen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.