Brøndby-træner savner topspillere: Vi er ikke gode nok

Niels Frederiksen mener ikke, at Brøndbys nuværende trup er god nok til at kæmpe med i toppen af ligaen.

Niels Frederiksen ønsker forstærkninger i Brøndby-truppen, hvis holdet skal indfri målsætningen om en top-3-placering. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Niels Frederiksen ønsker forstærkninger i Brøndby-truppen, hvis holdet skal indfri målsætningen om en top-3-placering. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Brøndbys erklærede mål er top-3, men spillermaterialet er ikke nødvendigvis til det.

Mens flere rivaliserende klubber har oprustet i sommerens transfervindue, har Brøndby hidtil hentet den 22-årige norske højreback Sebastian Sebulonsen udefra.

Han er en direkte afløser for Andreas Bruus, som i øjeblikket er tæt på et klubskifte til udlandet, men Niels Frederiksen håber, at der kommer flere forstærkninger.

Brøndby-træneren ser et stort potentiale, men mener ikke, at truppen er god nok til at kæmpe med i toppen af Superligaen i øjeblikket.

- Nej, det er vi ikke, men det har jeg også sagt. Jeg har sagt, at vi mangler noget performance. Vi har rigtig mange dygtige og talentfulde spillere, som er en del af strategien.

- Det vil vi gerne, og alle de unge spillere i truppen er der, fordi de er dygtige nok, men det er klart, at balancen skal være der, hvor vi stadig kan skabe de resultater, som vi skal skabe, i forhold til forventningerne der er.

- Jeg holder fast i, at vi skal kigge på at få nogle ekstra performancespillere ind, siger Niels Frederiksen efter Brøndbys premieresejr på 1-0 over AGF søndag aften.

Her gav cheftræneren debut til purunge Oscar Schwartau, som dermed blev Brøndbys yngste debutant i klubbens historie med sine 16 år og 61 dage.

Niels Frederiksen afviser, at det var for at sende et signal om, at truppen ikke er god nok.

- Jeg sender ikke signaler på den måde. Oscar spillede, fordi han er en dygtig spiller, som har gjort sig fortjent til det og vist sig rigtig godt frem.

Det er dog i offensiven, at Brøndby kigger på forstærkninger udefra.

- Vi kigger selvfølgelig lidt i forhold til vores offensive positioner, og det vil vi fortsat gøre, men vi skal heller ikke tage noget ind bare for at tage noget ind. Vi er nødt til at sikre, at der er kvalitet, og de er bedre end dem, vi har, og at pengene passer og alle de ting.

- Vi kigger på at skærpe nogle ting offensivt, men nu har vi de spillere, vi har, og de spillede en rigtig fin kamp, vandt 1-0 over AGF og kunne godt have vundet mere, så helt skidt er det jo heller ikke, siger Niels Frederiksen.

Unge Schwartau havde ikke forventet, at han allerede ville få førsteholdsdebut for Brøndby.

- Jeg fik at vide lige inden træningen lørdag, at jeg skulle starte inde, og det havde jeg overhovedet ikke regnet med. Jeg havde måske håbet på at komme med på bænken, men så fortalte Niels, at jeg skulle starte inde. Det kom som lidt af et chok.

- Jeg startede til fodbold for at gå hele vejen og blive professionel fodboldspiller, og det er et stort øjeblik for mig at få debut, siger Oscar Schwartau.

Indtil Schwartaus debut var Brøndbys yngste debutant Morten Frendrup med 16 år og 310 dage.

Brøndbys næste opgave er på torsdag, hvor polske Pogon Szczecin byder op til dans i anden kvalifikationsrunde til Conference League, inden der er returkamp på Brøndby Stadion en uge senere.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.