Brøndby-træner spår jævnbyrdig udekamp i Polen

Torsdag møder Brøndby polske Pogon Szczecin i anden runde af kvalifikationen til Conference League.

Brøndby vandt sæsonens første Superliga-kamp mod AGF 1-0. Træner Niels Frederiksen mener, at holdet efter sejren står godt, men forventer hård modstand fra det polske hold Pogon Szczecin, som Brøndby skal forsøge at slå over to kampe, hvis de skal videre i kvalifikationen til Conference League. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Brøndby vandt sæsonens første Superliga-kamp mod AGF 1-0. Træner Niels Frederiksen mener, at holdet efter sejren står godt, men forventer hård modstand fra det polske hold Pogon Szczecin, som Brøndby skal forsøge at slå over to kampe, hvis de skal videre i kvalifikationen til Conference League. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Efter en glimrende sæsonstart for Brøndby IF, der vandt 1-0 over AGF i Superligaen i søndags, er der optimisme at spore hos holdet fra den københavnske vestegn.

Næste modstander er det polske hold Pogon Szczecin, som Brøndby torsdag aften møder på udebane i anden runde af kvalifikationen til Conference League.

Og det bliver formentlig et meget jævnbyrdigt opgør, spår Brøndby-træner Niels Frederiksen.

- Vores præstation mod AGF var god, så jeg synes, at vi står meget godt, men det er et stærkt hold, vi møder.

- Man skal ikke undervurdere den polske liga. Szczecin var et tophold i sidste sæson, hvor de spillede med om mesterskabet indtil de sidste fire-fem runder, så jeg ser det som en 50/50-kamp, siger Niels Frederiksen.

Szczezin blev nummer tre i den polske Ekstraklasa i sidste sæson. Rutine og erfaring er blandt holdets største styrker, vurderer Brøndby-træneren.

- Det er et rutineret hold med nogle spillere, der har spillet sammen i mange år. Dygtige og lidt ældre spillere, som tidligere har været profiler i store udenlandske klubber, så det er et godt, sammentømret hold med et klart koncept, siger han.

Med en gennemsnitsalder på omkring 23 stiller Brøndby med den næstyngste trup i Superligaen. Flere af holdets yngste spillere fandt vej til startopstillingen i sæsonens første kamp mod AGF i søndags.

Det blev blandt andet til spilletid for det 20-årige angrebstalent Mathias Kvistgaarden samt blot 16-årige Oscar Schwartau, som var med til at trække gennemsnitsalderen ned på 23,27 år.

Til sammenligning lå Pogon Szczecins 11 startere i den seneste kamp med et aldersgennemsnit på 27,73 år.

Niels Frederiksen understreger, at Brøndby-mandskabet indeholder masser af kvalitet, talent og potentiale, men efterlyser samtidig mere erfarne kræfter.

- Alder i sig selv er ikke altafgørende, men det betyder noget at få erfaring, og derfor skal vi også kigge på at få nogen ind, som er vant til at spille på superliganiveau eller endnu højere, siger han.

Brøndby kommer dog ikke til at forsøge at forsvare sig til et godt resultat i Polen af den grund.

- Vi skal ikke stille med en defensiv indstilling. Vi skal ud og angribe, men vi skal tænke os om. Vi ved, at opgøret bliver afgjort over to kampe, så vi går efter et resultat dernede, der gør, at vi nemmere kan afgøre det ugen efter, siger Niels Frederiksen.

Brøndby møder Pogon Szczecin i det første af to opgør på udebane torsdag klokken 18.30.

Vinder Brøndby sammenlagt, bliver schweiziske FC Basel eller nordirske Crusaders modstanderen i næste kvalifikationsrunde.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.