Fransk sprinter misser Touren grundet coronavirus

Den franske cykelrytter Bryan Coquard fra Cofidis er ude af Tour de France efter en positiv coronatest.

Rytterne fra Cofidis blev præsenteret i Tivoli onsdag, og her var Bryan Coquard med oppe på scenen. Torsdag er han ude af Tour de France grundet corona. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Rytterne fra Cofidis blev præsenteret i Tivoli onsdag, og her var Bryan Coquard med oppe på scenen. Torsdag er han ude af Tour de France grundet corona. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Bryan Coquard fra Cofidis misser Tour de France efter en positiv coronatest. Det oplyser holdet på Twitter. Han er den sjette rytter, der går glip af Touren grundet corona.

Den 30-årige franske cykelrytter er blevet erstattet af Pierre-Luc Périchon.

I løbet af karrieren er Bryan Coquard, der er sprinter, noteret for 47 sejre. Dog er kun to af dem hentet i år.

Beslutningen om at trække Bryan Coquard ud er sket i samarbejde med Den Internationale Cykelunion (UCI) og Tour-arrangøren ASO.

- Gentagne test lavet af vores medicinske stab gav positive svar. I henhold til holdets regler og i enighed med ASO og UCI stiller han ikke til start i Touren, oplyser Cofidis på Twitter.

I alt er seks ryttere, der var udtaget til Touren, nu ude grundet corona. Fem af rytterne blev testet positive for corona, mens en enkelt var nærkontakt.

De øvrige fem ryttere er Omer Goldstein og Daryl Impey fra Israel-Premier Tech, Quick-Steps Tim Declercq, Matteo Trentin fra UAE Emirates samt Astanas Samuele Battistella.

Israel-mandskab må også undvære holdets øverste sportslige leder, Rik Verbrugghe, som blev testet positiv for coronavirus, da han skulle rejse til København.

Derudover er Merijn Zeeman, sportsdirektør hos Jumbo-Visma, også smittet med corona.

Bob Jungels fra AG2R var også tvivlsom grundet en positiv coronatest onsdag, men med lave værdier. Torsdag oplyser AG2R, at Jungels efter en ny test torsdag er klar til Touren.

Touren skydes i gang fredag med en enkeltstart i København. I alt ti danskere er med i feltet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.