Burgaard kender sin pligt når lokummet brænder

Louise Burgaard afgjorde kampen mod Ungarn, og hun var ikke i tvivl om, at hun skulle træde frem til sidst.

Louise Burgaard (tv.) tog ansvaret på sig, da Danmark havde mest brug for det i opgøret mod Ungarn. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Louise Burgaard (tv.) tog ansvaret på sig, da Danmark havde mest brug for det i opgøret mod Ungarn. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Når lokummet brænder, skal de rutinerede kræfter på et hold gerne træde frem og vise det mod, som deres rutine har givet dem.

Præcis sådan en spiller havde de danske håndboldkvinder brug for, da Ungarn pressede dem helt ud på randen af mulig ødelagt semifinaledrøm ved EM. Og præcis sådan en spiller viste Louise Burgaard sig som.

Ved stillingen 27-27 med lidt over to minutter igen tog den 30-årige Metz-spiller ansvaret på sine skuldre to angreb i træk. Burgaard scorede de to mål, som sikrede sejren, og hun var aldrig i tvivl om, at hun skulle tage ansvar, da presset var størst.

- Det er jeg meget bevidst om. Det ville være træls at stå med 11 slutrunder på bagen og så ikke turde, lyder det fra højrebacken.

- Jeg vidste godt, at jeg skulle træde i karakter, og det gjorde jeg. Jeg er stolt af mig selv og holdet.

Mie Højlund, som er i gang med sin femte slutrunde, var også en af dem, som for alvor bød ind i den hektiske slutfase.

Hun erkender, at holdet ikke ramte dagen hverken i intensitet eller generel præstation, men det bragte noget andet frem i mandskabet.

- Der synes jeg, vi som hold viste karakter. Vi faldt ikke igennem og lod dem hive sejren. Vi fik hanket op i os selv og fik trukket sejren hjem, lyder det fra Højlund.

Et nederlag ville så godt som have drænet de danske chancer for at nå i semifinalerne, mens uafgjort ville holde håbet i live, uden at det ville være rigtig godt. Alligevel var Jesper Jensen bevidst om, at det vigtige var ikke at spille sig ud af turneringen.

- Lars Jørgensen (assistent, red.) og jeg nåede at vende, hvad vi skulle gøre ved uafgjort. Hvor meget skulle vi satse der, hvis det var, fortæller cheflandstræneren.

- Vi var enige om, at uafgjort måtte vi leve med, hvis det var. Vi ville ikke have satset hårdt med at spille syv mod seks eller sådan noget.

Det blev heller ikke nødvendigt, da Louise Burgaard sørgede for det fulde pointudbytte.

Lørdag venter Kroatien i den anden mellemrundekamp.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.