Canada er kun en mellemregning i skrapt slutprogram ved VM

Danmarks VM-eksamen mod Slovakiet spilles kun 20 timer, efter at danskerne har været på isen mod Canada.

Mens Julian Jakobsen (33) og Danmark skal spille to kampe inden for 20 timer, har Slovakiet to fridage inden den afgørende gruppekamp tirsdag. <i>Foto: Martin Meissner/Ritzau Scanpix</i>

Mens Julian Jakobsen (33) og Danmark skal spille to kampe inden for 20 timer, har Slovakiet to fridage inden den afgørende gruppekamp tirsdag. Foto: Martin Meissner/Ritzau Scanpix

Der venter Danmark en mægtig opgave i næste VM-udfordring mod Canada. Men når de danske ishockeyspillere løber på isen mandag aften, vil tankerne også dvæle ved det, der skal ske et døgn senere.

For uanset om man skaber en sensation mod Canada, er danskerne tvunget til at tage point i den sidste kamp mod Slovakiet. Og slutprogrammet taler ikke til Danmarks fordel.

Mens slovakkerne har to fridage som optakt, skal de danske spillere forsøge at finde kræfter til to kampe inden for 20 timer. Kampen mod Canada begynder 20.20 lokal tid, og allerede 16.20 dagen efter bliver det alvor mod Slovakiet.

- Jeg ville hellere have spillet mod Slovakiet mandag, siger rutinerede Julian Jakobsen, der ikke afviser, at det skrappe program får indflydelse på kampen mod canadierne.

- Vi spiller selvfølgelig for at vinde, og så er det op til træneren at disponere under kampen. Vi behøver ikke at lægge skjul på, at det gælder om, at alle mand er så friske som muligt til 16.20 dagen efter, lyder det fra Aalborg-kaptajnen.

De danske spillere kan trøste sig med, at det ikke altid behøver at være en fordel med to hviledage.

Kamprytmen kan blive ødelagt, som danskerne selv oplevede på hjemmebane i Herning for fire år siden.

Her havde man to dage fri inden den afgørende gruppekamp mod Letland, som havde mødt netop Canada et døgn forinden. Alligevel blev den danske kvartfinaledrøm slukket efter en tam indsats og et 0-1-nederlag.

- Det er ikke optimalt. Men adrenalinen skal nok være der mod Slovakiet, uanset hvordan udgangspunktet er, siger Julian Jakobsen.

Umiddelbart kan Canada-kampen ligne en gratis omgang, fordi det har så meget større betydning, hvad der sker på tirsdag. Men spillerne kommer trods alt ikke til at "sælge" kampen på forhånd.

- Vi er jo så professionelle, at det aldrig kan være lige meget, om vi vinder eller taber. Vi går ind til den kamp for at lave en overraskelse.

- Men vi ved jo også godt, at det er kampen mod slovakkerne, der er den vigtige, fastslår backen Emil Kristensen.

Både Danmark og Slovakiet har samlet ni point ved VM, men slovakkerne har spillet seks kampe mod Danmarks fem.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.