Canadisk politi genåbner gruppevoldtægtssag i ishockey

Flere sager om mulige voldtægter begået af canadiske ishockeyspillere har på det seneste set dagens lys.

Canadisk ishockey er blevet ramt af to sager om seksuelle overgreb, herunder en påstået gruppevoldtægt i 2018. (Arkivfoto). <i>Scott Taetsch/Ritzau Scanpix</i>

Canadisk ishockey er blevet ramt af to sager om seksuelle overgreb, herunder en påstået gruppevoldtægt i 2018. (Arkivfoto). Scott Taetsch/Ritzau Scanpix

Canadisk politi har genåbnet efterforskningen af en mulig gruppevoldtægt begået i 2018 af otte ishockeyspillere, hvoraf nogle af dem fortsat spiller i NHL, der er den bedste nordamerikanske ishockeyliga.

Det oplyser politiet fredag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Steve Williams, der er politichef i byen London i delstaten Ontario, siger, at endnu en gennemgang af sagen, der oprindeligt blev afsluttet i februar 2019 uden sigtelser, viser, at der er grund til at efterforske yderligere.

- Efterforskningen er blevet genåbnet, så disse muligheder kan udforskes, udtaler Williams i en erklæring ifølge AFP uden at give yderligere detaljer.

Beskyldninger om gruppevoldtægten fra 2018 kom frem i juni, efter at der blev rejst spørgsmål omkring et forlig indgået i april mellem Hockey Canada og det påståede offer i sagen.

Forliget blev indgået i sagen, der var rejst mod Hockey Canada, Canadian Hockey League og de otte spillere, hvoraf nogle af dem repræsenterede Canada ved juniorverdensmesterskabet i 2018.

Kvinden, som i retsdokumenterne beskrives som "E.M.", påstår, at hun blev voldtaget på et hotel i London i Ontario efter en ishockeygalla i juni 2018.

Ifølge advokater nægter spillerne sig skyldige og siger, at samlejet skete med samtykke.

Tidligere fredag kom det frem i en anden sag, at medlemmer af det canadiske ungdomslandshold i ishockey er blevet anklaget for et overgreb begået tilbage i 2003.

Der er ikke nævnt nogen navne i sagen, men den canadiske trup fra 2002-2003 omfattede adskillige spillere, som efterfølgende fik store karrierer i NHL.

Ifølge Hockey Canada er organisationen blevet gjort opmærksom på "foruroligende detaljer" om det påståede overgreb af en journalist.

Journalisten har ifølge nyhedsbureauet Reuters fortalt Hockey Canada, at han har talt med vidner, som har givet ham detaljerede beskrivelser af det seksuelle overfald, der angiveligt skete i Halifax i 2003.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.