Celta-spiller skal i fængsel for seksuelt overgreb

Celta Vigo har suspenderet Santi Mina, efter at han er blevet idømt fire års fængsel for seksuelt overgreb.

Celta Vigo-spilleren Santi Mina, som her ses i aktion for Valencia i 2018, er suspenderet i en sag om seksuelt overgreb i sommeren 2017. <i>Alberto Saiz/Ritzau Scanpix</i>

Celta Vigo-spilleren Santi Mina, som her ses i aktion for Valencia i 2018, er suspenderet i en sag om seksuelt overgreb i sommeren 2017. Alberto Saiz/Ritzau Scanpix

Fodboldspilleren Santi Mina er onsdag blevet idømt fire års fængsel for et seksuelt overgreb mod en ung kvinde i 2017. Det skriver flere spanske medier.

Celta Vigo, Santi Minas arbejdsgiver, har valgt at suspendere spilleren midlertidigt fra alle kampe og træninger. Det oplyste klubben på sin hjemmeside, efter at dommen var faldet.

- Celta respekterer spillerens ret til at forsvare sig og anke sagen, men er forpligtet til at reagere mod handlinger, som undergraver og angriber klubbens værdier, skriver Celta.

Ifølge lokalavisen Faro de Vigo er Santi Mina kendt skyldig i seksuelt overgreb, men ikke voldtægt, da han ikke brugte vold eller trusler.

I den samme sag er den tidligere Celta-spiller David Goldar frikendt fra tiltalen som medskyldig i overgrebet, som skete i den spanske by Almeria i juni 2017.

Dengang spillede Santi Mina for Valencia, mens David Goldar var tilknyttet Ponferradina.

Santi Mina skal desuden betale offeret 50.000 euro i erstatning. Det svarer til 372.000 kroner.

Ifølge dommen må Santi Mina ikke kontakte kvinden eller bevæge sig inden for en radius af 500 meter af hende i de næste 12 år.

Anklagemyndigheden krævede otte års fængsel til Santi Mina, mens kvindens advokat ønskede halvandet år mere bag tremmer til fodboldspilleren.

Ifølge Faro de Vigo vil Santi Mina anke dommen. Spillerens forsvarsadvokat hævder, at offeret gav samtykke til samleje og mener, at Santi Mina skal frifindes.

I denne sæson er Santi Mina noteret for 33 kampe i La Liga. I de kampe er det blevet til syv mål.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden