Chelsea fyrer Tuchel efter CL-nedtur

Tyske Thomas Tuchel er blevet sat fra bestillingen hos Chelsea dagen efter nederlaget til Dinamo Zagreb

Thomas Tuchel skal på jagt efter et nyt job, efter at han onsdag er blevet fyret som cheftræner i Chelsea. <i>Foto: Antonio Bronic/Reuters</i>

Thomas Tuchel skal på jagt efter et nyt job, efter at han onsdag er blevet fyret som cheftræner i Chelsea. Foto: Antonio Bronic/Reuters

LONDON:Tirsdag tabte Chelsea med 0-1 til kroatiske Dinamo Zagreb i Champions League. Onsdag er englændernes cheftræner, Thomas Tuchel, blevet fyret.

Tyske Thomas Tuchel har været cheftræner i Chelsea siden januar 2021 og førte klubben til Champions League-triumf samme år.

I sidste sæson sluttede klubben på tredjepladsen i Premier League og nåede kvartfinalen i Champions League, hvor Real Madrid agerede stopklods for englænderne.

Aktuelt er Chelsea på sjettepladsen i Premier League efter seks kampe. Klubben har opnået tre sejre, to nederlag og en uafgjort kamp.

Chelsea fik tidligere i år nye ejere, da russiske Roman Abramovich blev tvunget til at sælge klubben. Et konsortium med amerikanske Todd Boehly i spidsen tog over.

- Der er gået 100 dage, siden den nye ejergruppe tog over, og mens den fortsætter sit hårde arbejde med at flytte klubben fremad, mener de nye ejere, at det er det rette tidspunkt at lave denne ændring, skriver Chelsea på sin hjemmeside.

Foruden Champions League-triumfen i 2021 har Thomas Tuchel ført Chelsea til sejre i den europæiske Super Cup samt VM for klubhold.

Chelsea oplyser, at den tilbageværende trænerstab overtager træningen og forberedelserne til den kommende kamp, mens klubben hurtigt vil have en ny træner på plads.

Chelsea skal i kamp igen i den kommende weekend, hvor klubben på udebane møder Fulham i Premier League.

Thomas Tuchel har tidligere været cheftræner i Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund og Mainz.

Han overtog tjansen i Chelsea fra Frank Lampard, som fik omtrent halvandet år i trænersædet i London.

Tidligere stod Maurizio Sarri og Antonio Conte i spidsen for Chelsea.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.