Chris Anker-indsamling sikrer millionbeløb til børn i sorg

Indsamlingen "For Chris" gav 3,8 millioner kroner i donationer. Overskuddet forventes knap halvt så stort.

En robot malede op til Tour de France-starten i Danmark et gigantisk portræt af Chris Anker Sørensen i Holbæk Sportsby. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

En robot malede op til Tour de France-starten i Danmark et gigantisk portræt af Chris Anker Sørensen i Holbæk Sportsby. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En indsamling til fordel for afdøde Chris Anker Sørensens familie og foreningen Børn, Unge & Sorg sluttede mandag med et fornemt resultat.

Indsamlingen "For Chris" har i perioden fra 26. februar til 5. september - Chris Anker Sørensens fødselsdag - således rejst 3,8 millioner kroner i donationer.

Nettoresultatet forventes at lande i omegnen af 1,8 millioner kroner, oplyser den ene af indsamlingens initiativtagere Kasper Birkeholm Munk.

Donorer har som tak for deres donation modtaget en af kampagnens trøjer som mindegave. Omkostningerne til produktionen samt andre udgifter skal dækkes, før man har det præcise nettobeløb, der kan doneres.

Forventningen er at lande på omkring 1,8 millioner kroner. De første 500.000 kroner går til familien, og alt derover tilfalder organisationen Børn, Unge og Sorg under Det Nationale Sorgcenter.

Det er de to cykelentusiaster og familiefædre Kasper Birkeholm Munk og Kim Sivert Jensen, der står bag indsamlingen.

Den tidligere cykelrytter Chris Anker Sørensen omkom ved en trafikulykke i forbindelse med VM i cykling den 18. september 2021 i Belgien. Han var gift og far til to piger.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.