Clara Tauson får blidere Wimbledon-start end Holger Rune

Clara Tauson fik en på papiret bedre lodtrækning til første runde end landsmanden Holger Rune.

Clara Tauson har ikke spillet en kamp siden slutningen af april grundet rygproblemer. Og det er endnu usikkert, om hun bliver klar til at spille Wimbledon, som starter i næste uge. (Arkivfoto) <i>Karla Kinne/Ritzau Scanpix</i>

Clara Tauson har ikke spillet en kamp siden slutningen af april grundet rygproblemer. Og det er endnu usikkert, om hun bliver klar til at spille Wimbledon, som starter i næste uge. (Arkivfoto) Karla Kinne/Ritzau Scanpix

Såfremt Clara Tauson bliver sine rygproblemer kvit, så hun kan stille op i grand slam-turneringen Wimbledon i næste uge, så står hun med en udmærket mulighed for at spille sig i anden runde.

Fredagens lodtrækning til turneringen satte den danske teenager op mod den japanske kvalifikationsspiller Mai Hontama i første runde. Hontama rangerer som nummer 138 på verdensranglisten.

Helt så heldig var landsmand Holger Rune ikke, selv om han er seedet som nummer 25 i turneringen.

Rune skal op imod den 28-årige amerikaner Marcos Giron, der rangerer som nummer 67 i verden.

Holger Rune har haft det svært på græsunderlaget i turneringerne op til Wimbledon. To gange i træk har den 19-årige danske kvartfinalist fra French Open tabt i første runde.

Op til turneringen har det været usikkert, om Clara Tauson ville blive sin skade kvit, og hendes lejr har endnu ikke meldt noget officielt ud om hendes deltagelse.

Hun spillede sin seneste kamp i slutningen af april, inden hun på grund af sine rygproblemer meldte afbud til en turnering i Rom og siden French Open.

Den 19-årige dansker nåede i februar sin højeste placering i karrieren hidtil, da hun var oppe på 33.-pladsen på verdensranglisten.

Siden er hun faldet tilbage som nummer 54 på den seneste udgave.

Tauson kan allerede i anden runde rende ind i 31.-seedede Kaia Kanepi fra Estland. I en eventuel tredje runde kan den tredjeseedede tuneser, Ons Jabeur, blive modstanderen.

Holger Rune skal frem til tredje runde for at kunne få seedet modstand. Her står han til at møde den 11.-seedede amerikaner, Taylor Fritz.

Årets Wimbledon-turnering spilles fra 27. juni og frem til 10. juli på All England Lawn Tennis and Croquet Club i London.

Mens Novak Djokovic er forsvarende mester hos herrerne, bliver damernes udgave af turneringen i år uden den forsvarende mester.

Australieren Ashleigh Barty, som vandt turneringen sidste år, valgte tilbage i marts at indstille karrieren i en alder af 25 år.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.