Clara Tauson om lang pause: Det har været hårdt

To dage før sit comeback i Wimbledon fortæller Clara Tauson, at hun endelig er helt fri for smerter i ryggen.

Clara Tauson - her ved Indian Wells tidligere på året - skal møde japaner mandag eftermiddag i Wimbledon. (Arkivfoto). <i>Jayne Kamin-Oncea/Ritzau Scanpix</i>

Clara Tauson - her ved Indian Wells tidligere på året - skal møde japaner mandag eftermiddag i Wimbledon. (Arkivfoto). Jayne Kamin-Oncea/Ritzau Scanpix

To måneders pause har tennisspilleren Clara Tauson måttet holde på grund af en rygskade, men mandag er hun klar til comeback i selveste Wimbledon.

Den 19-årige Tauson er blandt andet gået glip af French Open, og ryggen har drillet i en grad, at hun i perioder slet ikke har kunnet træne.

- Det har været hårdt, fordi ryggen er et svært sted, og det går ud over det hele.

- Det har været hårdt selvfølgelig. Jeg har ikke kunnet spille uden smerter, og sådan har det bare været. Det har jeg skullet acceptere, siger Clara Tauson til TV 2 Sport, der har tv-rettigheder til Wimbledon.

Der har været tvivl om Tausons deltagelse til det sidste, og først fredag bekræftede hendes far, at hun stillede til start.

Hun er endda helt fri for smerter.

- Jeg har det heldigvis godt, og det er jeg meget glad for. Jeg er helt smertefri, og det har jeg ikke været på noget andet tidspunkt, lyder det fra Tauson.

Hun skal i aktion mandag eftermiddag som anden kamp på bane 6, hvor modstanderen er den japanske kvalifikationsspiller Mai Hontama, der rangerer som nummer 138 på verdensranglisten.

Tauson er selv gledet ned som nummer 54, efter at hun før skaden var oppe som nummer 33.

Tauson kan allerede i anden runde rende ind i 31.-seedede Kaia Kanepi fra Estland. I en eventuel tredje runde kan den tredjeseedede tuneser, Ons Jabeur, blive modstanderen.

Den danske teenager var senest i kamp i WTA-turneringen i Madrid 29. april. Da kom hun tilbage efter en turneringspause på lidt mere end en måned.

Tauson deltager i Wimbledon for anden gang som seniorspiller. Sidste år tabte hun i første runde.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.