Claus Steinlein vil lokke Anders Dreyer med VM-billet

Claus Steinlein vil beholde Anders Dreyer i FCM og vil lokke med muligheden for at spille profilen til VM.

Anders Dreyers lejeaftale med FCM udløber denne sommer, men Claus Steinlein vil gerne beholde det stærke kort til offensiven. <i>Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix</i>

Anders Dreyers lejeaftale med FCM udløber denne sommer, men Claus Steinlein vil gerne beholde det stærke kort til offensiven. Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Anders Dreyer blev søndag aften hyldet med blomster inden FC Midtjyllands sidste hjemmekamp i sæsonen mod Randers FC.

Den store profils korte lejekontrakt med FC Midtjylland fra russiske Rubin Kazan står nemlig til at udløbe, og i øjeblikket er det ikke på plads, hvad der skal ske med den eftertragtede offensivspiller.

Ifølge FC Midtjyllands direktør Claus Steinlein er der mange ting, der skal flaske sig, for at Anders Dreyer er at finde i Herning efter sommerferien.

- Der er jo mange, der skal svare på spørgsmål vedrørende Anders' situation før os. Der er jo blandet andet hele krigssituationen, som påvirker det, siger Claus Steinlein.

Uefa og Fifa skal nok også ind over, og så er der jo til sidst også Anders Dreyer, der skal finde ud af, hvad han ønsker at gøre.

Claus Steinlein ser dog en mulighed i, at Anders Dreyer kan spille sig gevaldigt ind i landsholdsvarmen, hvis han vælger at blive i klubben i næste sæson.

- Vi rykker selvfølgelig helt vildt på Anders. Jeg har ringet til russerne, jeg har ringet til agenterne, men vi har givet Dreyer våbenhvile i denne her situation, lyder det fra Steinlein.

- Vi kan selvfølgelig godt unde Anders et stort skifte, men der er også en mulighed i at vælge det sikre valg i Midtjylland, hvor han kan spille sig i landsholdstruppen til VM.

- Det er også mit hovedargument over for ham, at han har større chance for at spille sig til VM, hvis han bliver i FC Midtjylland.

Anders Dreyer ser frem til at få afklaring på, hvor fodboldkarrieren fortsætter henne.

- Det er klart, at jeg skal finde ud af, hvad der skal ske med mig snart. Jeg vil selvfølgelig gerne have noget konkret på plads hurtigst muligt, men det er jo i høj grad ikke mig, der står med den første beslutning, fortæller Anders Dreyer.

Anders Dreyers russiske klub, Rubin Kazan, er meget overraskende rykket ned i den næstbedste række.

Klubbens nuværende situation går hovedpersonen på, og en tur i den næstbedste russiske række er ikke noget, der trækker voldsomt i profilen.

- Jeg har holdt øje med situationen og været i kontakt med træneren. Det er en ærgerlig udvikling, for jeg har været glad for at være i Rubin Kazan, for det er en stor klub i Rusland, og det gør ondt at se dem rykke ned.

- Klubben ved selvfølgelig godt, at jeg har høje ambitioner, og jeg sigter også selv højere end den anden bedste russiske række. Jeg skal i dialog med dem, og så skal jeg have styr på, hvad der skal ske, siger Anders Dreyer.

Derudover hersker der fortsat stor usikkerhed om russisk fodbold, da landets invasion af Ukraine fortsat har store konsekvenser for fodbolden.

Cheftræner Bo Henriksen har været glad for at have Anders Dreyer tilbage i klubben for en stund, hvor han har haft en stor indflydelse på holdet.

- Han er en dygtig spiller, og i de 10 kampe, hvor han har medvirket, har vores pointsnit været virkelig højt, og det er altså imod de bedste hold i Superligaen.

- Vi gør alt, hvad vi kan, for at han bliver i klubben, da han er en virkelig dygtig spiller, og vi vil gerne hjælpe ham med til VM senere på året.

- Det er klart, at det er en faktor, at han kan spille sig frem her, hvor han er kampafgørende, og det kan være med til at spille ham i landsholdstruppen, mener Bo Henriksen.

I 3-2-sejren mod Randers kvitterede Anders Dreyer med en enkelt scoring. På torsdag møder FC Midtjylland OB i Sydbank Pokalfinalen, der kan blive Anders Dreyers sidste kamp i FCM-trøjen i denne omgang.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.