Colombianer stækker Mads Pedersen i sidste Vuelta-spurt

Mads Pedersen fik ikke sin fjerde etapesejr i Vueltaen. Sebastian Molano var bedst, da Evenepoel triumferede.

Remco Evenepoel kunne strække armene i vejret, da han krydsede målstregen i Madrid søndag. <i>Oscar Del Pozo/Ritzau Scanpix</i>

Remco Evenepoel kunne strække armene i vejret, da han krydsede målstregen i Madrid søndag. Oscar Del Pozo/Ritzau Scanpix

Det blev ikke til en fjerde etapesejr i årets Vuelta a España for danske Mads Pedersen, der blev slået på opløbet i Madrid af UAE-holdets colombianer Sebastian Molano.

Danskeren må nøjes med tre flotte etapesejre og hele fire andenpladser i løbet, som den 22-årige belgier Remco Evenepoel vinder samlet.

Det er Evenepoels første grand tour-sejr i karrieren, mens Mads Pedersen slutter i den grønne pointtrøje. Og den danske eksverdensmester er godt tilfreds, selv om sejren glippede i Madrid.

- Jeg kommer herfra med tre etapesejre, fire andenpladser og den grønne pointtrøje, så jeg kan vist ikke tillade mig at klage, siger han til TV 2 Sport.

Julius Johansen spillede en fremtrædende rolle på afslutningsetapen i Vueltaen, da han sad i udbrud i mere end 40 kilometer sammen med australieren Lucas Plapp. De to blev først hentet med under en kilometer til mål.

Herefter blev der lagt an til massespurt, hvor Mads Pedersen var tæt på at snuppe sejren, men Molano var lige en my hurtigere på målstregen.

De 100 kilometer fra Las Rozas til Madrid blev indledt med den traditionelle paradekørsel.

Indehaverne af trøjerne fik lov til at vise sig frem for kameraerne og tilskuerne, og Remco Evenepoel fik kørt arm i arm med sine Quick-Step-hjælpere.

Der blev hyggesnakket i feltet, mens rytterne i adstadigt tempo nærmede sig den spanske hovedstad.

Med omkring 56 kilometer tilbage af etapen var rytterne nået ind i Madrid, og så fik Spaniens abdicerende cykelkonge lov til at tage en sidste afsked på den store scene foran hjemmepublikum.

Alejandro Valverde kørte væk fra feltet og kunne tage hul på de ni omgange på rundstrækningen i hovedstaden i ensom majestæt og modtage folkets hyldest. En smuk gestus til den spanske veteran, der stopper karrieren efter denne sæson.

Ti kilometer senere kørte danske Julius Johansen i udbrud og fik australieren Lucas Plapp med. De samarbejdede glimrende, men interesserne for en massespurt nede i feltet var alt for stor.

Johansen og Plapp lå alene i front længe, men feltet holdt dem i kort snor. På intet tidspunkt nåede forspringet op på et halvt minut.

Med en lille kilometer til mål opslugte feltet de to lykkeriddere, og så var det sprinternes tur til at duellere.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.