Comeback-klar Kjær: Milan-ophold har været én lang drøm

Simon Kjær er klar til at bidrage på banen igen, og landsholdsanføreren håber at fortsætte opturen i Milan.

Simon Kjær lod skægget gro i sin lange skadespause, men det er nu røget af igen, efter at han er blevet klar til at spille. <i>Jonathan Moscrop/Ritzau Scanpix</i>

Simon Kjær lod skægget gro i sin lange skadespause, men det er nu røget af igen, efter at han er blevet klar til at spille. Jonathan Moscrop/Ritzau Scanpix

20 minutter mod Marseille og 70 minutter mod Pergolettese.

Umiddelbart er det ikke nogen prangende mængde spilletid i en sæsonoptakt, men for AC Milan og ikke mindst Danmarks VM-hold er det glimrende nyt.

Spilletiden repræsenterer nemlig landsholdsanfører Simon Kjærs seneste skridt mod et fuldbyrdet comeback i sin italienske fodboldklub.

Han pådrog sig i december en korsbåndsskade og melder sig efter en lang genoptræning i fremgang og klar til at bidrage i officielle kampe.

- Jeg kan gå ind og spille i sæsonens første Serie A-kamp, hvis træneren vil, men omvendt vil det nok være svært allerede nu at spille 90 minutter, siger Kjær.

24-årige Fikayo Tomori og 22-årige Pierre Kalulu har gjort det godt i Milans midterforsvar i Kjærs fravær, men Milan har 21 kampe på sit program de kommende tre måneder inden VM, så der bør være muligheder nok til alle.

- Det vigtigste er ikke, om jeg starter den første kamp i sæsonen eller lige skal være tålmodig og have det hele med mig.

- Med så alvorlig en skade ved jeg jo godt, at jeg har behov for tålmodighed, selv om det er svært, siger Kjær.

33-årige Kjær var på toppen af sin karriere, da han blev ramt af sin første længerevarende skade.

Han havde lige hjulpet Danmark til en EM-semifinale, Milan til toppen af Serie A og blev i december den første dansker, som hentede point i Ballon d'Or-afstemningen siden Jon Dahl Tomasson i 2002.

Både for Milan og landsholdet har han desuden omfattende arbejdsopgaver som leder.

- Jeg er generelt et godt sted i min karriere, hvor jeg har fundet helt ud af, hvordan jeg fungerer og forbereder mig bedst muligt. Jeg hviler i mig selv i min rolle, og jeg kender mit eget niveau. Jeg ved, hvad jeg kan give mit hold både på og uden for banen.

- Lederrollen føles naturlig. Jeg blev for snart tre år siden hentet til AC Milan for at være en lederfigur på et meget, meget ungt hold i kraft af min erfaring og den person og spiller, som jeg er.

- Det har været én lang drøm lige siden - på nær det sidste halve år med skaden, men selv der har jeg følt mig som en del af holdet og holdets succes, siger Kjær.

Efter syv sæsoner i træk uden for top-4 blev Milan nummer to i 2020/21, og i sidste sæson løb holdet lidt overraskende med sit første mesterskab siden 2011.

Både bookmakere og de fleste eksperter tror i den kommende sæson dog mere på Inter og Juventus.

- Det forstår jeg godt, for dels vil alle jo slå mestrene, og dels har vores konkurrenter været meget aggressive på transfermarkedet. De køber ind, mens vi udvikler.

- Milan har som klub valgt en anden strategi, og vi skal bruge til vores fordel, at det er den samme gruppe bare med mere bredde nu, for jeg håber og tror, at de få indkøb gør holdet stærkere. Den base, der gav mesterskab, skal vi bygge videre på, siger forsvarsklippen.

Milans forholdsvis unge mandskab har plads til endnu mere udvikling og forbedring, påpeger Kjær og giver udtryk for store ambitioner.

- Da jeg kom hertil, var det min drøm at være med til at føre klubben tilbage til der, hvor den hører til - som italiensk mester. Nu skal vi gøre det samme i Europa - og så skal Milan hvert år spille med om mesterskabet.

Milan åbner lørdag klokken 18.30 sin sæson med en hjemmekamp mod Udinese.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.