Corona-bekymret Pogacar: Håber smitten kommer fra fan

Tadej Pogacar håber, at det er smitte fra en fan, som kostede norsk holdkammerat fortsat Tour-deltagelse.

Tadej Pogacar har fået en forrygende start på Tour de France, men han skal samtidig forholde sig til, at der er konstateret coronasmitte på hans hold, UAE. <i>Marco Bertorello/Ritzau Scanpix</i>

Tadej Pogacar har fået en forrygende start på Tour de France, men han skal samtidig forholde sig til, at der er konstateret coronasmitte på hans hold, UAE. Marco Bertorello/Ritzau Scanpix

Tour de France-feltet blev lørdag ramt af to coronatilfælde, og blandt andet UAE-mandskabet, der tæller den førende rytter, Tadej Pogacar, blev svækket, da den norske rytter Vegard Stake Laengen måtte trækkes ud af løbet efter en positiv test.

Det bekymrer løbets slovenske favorit, Tadej Pogacar. Han ser tilskuerne langs ruten som den største fare for at blive smittet.

- Hver dag råber folk ad dig på stigningerne, hvilket jeg godt kan lide, men det øger risikoen for at blive smittet med virus, vurderer Tadej Pogacar ifølge nyhedsbureauet dpa.

Han håber, at Laengens smitte stammer fra netop en fan og ikke kommer inde fra holdets boble.

- Det håber jeg, så vi er i sikkerhed indtil løbets afslutning.

Coronasmitte spillede en stor rolle op til Tourens start, men i første uge af verdens største etapeløb var man forskånet for smittetilfælde blandt rytterne.

Det blev der så ændret på lørdag, da Geoffrey Bouchard fra AG2R-mandskabet ud over Vegard Stake Laengen måtte trække sig ud af løbet.

- Corona er ikke en rival. Det er bare en virus, der kan påvirke tingene og ødelægge Touren, konstaterer Pogacar.

Inden søndagens 9. etape fører han i det samlede klassement med 39 sekunder ned til danske Jonas Vingegaard på andenpladsen.

Pogacar er allerede noteret for to etapesejre i løbet.

/ritzau/dpa

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden