Corona har kostet Real Madrid tre milliarder kroner

Real Madrid kom ud af seneste regnskab med overskud, men coronapandemien har kostet milliarder, vurderer man.

Florentino Perez lykønsker sin anfører Marcelo, efter at Real Madrid har sikret sig Champions League-titlen med en finalesejr over Liverpool. <i>Anke Waelischmiller/Sven Simon/Ritzau Scanpix</i>

Florentino Perez lykønsker sin anfører Marcelo, efter at Real Madrid har sikret sig Champions League-titlen med en finalesejr over Liverpool. Anke Waelischmiller/Sven Simon/Ritzau Scanpix

Den spanske storklub Real Madrid kom ud af regnskabsåret 2021/22 med et overskud på 13 millioner euro før skat. Det svarer til små 97 millioner kroner.

Det meddeler klubben på sin hjemmeside.

I en økonomi, hvor man senest solgte den brasilianske midtbanespiller Casemiro for angiveligt 450 millioner kroner, og driftsindtægterne er nået op på 5,37 milliarder kroner, virker overskuddet beskedent.

En stor del af forklaringen på det beskedne overskud skal ifølge klubbens udmelding findes i coronapandemiens fortsatte indvirkning.

Selv om de negative økonomiske konsekvenser fra pandemien er aftagende, så er klubben gået glip af store indtægter.

- Indkomsten for året var fortsat markant påvirket af effekterne af sundhedskrisen, som covid-19 bragte med sig, skriver klubben.

Real Madrid har opgjort, at coronapandemien direkte har kostet klubben i omegnen af 400 millioner euro i indtægter over de seneste tre år. Det svarer til næsten tre milliarder kroner.

Derfor er klubben også tilfreds med overskuddet.

- Resultatet betyder, at klubben har formået at lave overskud i alle de tre år, som har været påvirket af pandemien, skriver Real Madrid.

De to foregående år har klubben haft beskedne overskud på henholdsvis 2,4 og 6,5 millioner kroner efter skat. Mange andre af Europas fodboldklubber har haft store underskud som følge af coronapandemien.

Eksempelvis kom rivalerne fra FC Barcelona ud af 2019/20-sæsonen med et underskud på 700 millioner kroner.

Ifølge en opgørelse fra Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) har Europas fodboldklubber alene i 2019/20- og 2020/21-sæsonerne mistet indtjening for næsten 45 milliarder kroner som følge af coronapandemien.

Real Madrid forventer i næste regnskabsår et overskud på 37 millioner kroner før skat.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.