Coronasmittet chef har ikke været nærkontakt til Vingegaard

Årets Tour de France begynder fredag med en enkeltstart i København, men Jumbo-Visma er coronaramt.

Jumbo-Visma-holdet er ramt af corona kort før Tour de France-starten i Danmark. (Arkivfoto). <i>Marco Bertorello/Ritzau Scanpix</i>

Jumbo-Visma-holdet er ramt af corona kort før Tour de France-starten i Danmark. (Arkivfoto). Marco Bertorello/Ritzau Scanpix

Sportsdirektør Merijn Zeeman, der er testet positiv for corona, er ikke rejst med Jumbo-Visma-holdet til Danmark, hvor Tour de France begynder fredag.

Det siger han til B.T., efter at det onsdag morgen kom frem, at han er testet positiv.

Zeeman, der er sportsdirektør for det danske Tour-håb Jonas Vingegaard, siger, at han og resten af holdet blev testet, inden de skulle mødes i København.

- Hele holdet har testet en masse, inden vi skulle rejse. Tirsdag morgen var alle mine test negative, men en var positiv, siger Zeeman til B.T.

Han har milde symptomer, og Zeeman håber på at kunne tilslutte sig holdet senere i Touren.

- Jeg var virkelig overrasket, for jeg havde havde ingen symptomer. Så lavede jeg en test mere, som bekræftede, at jeg var positiv. Over natten har jeg så kunnet mærke, at jeg er lidt syg.

- Men jeg er virkelig glad for, at jeg har lavet alle de her test, inden jeg mødtes med holdet. Så jeg undgik at mødes med nogen på holdet og smitte dem, siger Zeeman.

I første omgang venter der Zeemann fem dages isolation. Dermed misser han Tourens første tre etaper, der køres i Danmark.

Vingegaard blev nummer to i sidste års Tour de France og er igen blandt favoritterne i år. Det samme er Vingegaards holdkammerat, slovenske Primoz Roglic.

Zeeman siger til B.T., at det er "flere uger siden", at han senest var sammen med holdet.

Tour de France begynder med en enkeltstart i København på fredag. 2. etape køres lørdag fra Roskilde til Nyborg, hvor rytterne blandt andet skal over Storebæltsbroen. 3. etape søndag køres fra Vejle til Sønderborg.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.