Cort efter exit: Føles uretfærdigt

Coronaramte Magnus Cort ærgrer sig over at måtte tage hjem fra Tour de France, hvor danskeren har brilleret

Magnus Cort vandt 10. etape af Tour de France. <i>Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters</i>

Magnus Cort vandt 10. etape af Tour de France. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters

Magnus Cort har med flot kørsel trukket masser af overskrifter i dette års Tour de France.

Søndag gjorde han det igen, men ikke på grund af sine bedrifter på cyklen. I stedet måtte Cort sige farvel til Touren efter at være blevet testet positiv for coronavirus.

- Det er fandme træls. Det er det sgu. Især fordi jeg ikke har det værre i dag (søndag, red.), end jeg har haft i de sidste par dage, siger Cort til B.T.

- Det føles uretfærdigt. Den her sygdom bliver behandlet så specielt. Jeg var sikker på, at jeg kunne have gennemført i dag, og så havde der været hviledag i morgen.

Magnus Cort kørte i starten af Tour de France i den prikkede bjergtrøje i syv dage, efter at han første gang erobrede den på 2. etape fra Roskilde til Nyborg.

På 10. etape - efter at have mistet prikkerne - var Cort så tilbage i fokus, da han efter en dag i udbrud var først over målstregen efter en spurt på landingsbanen i Megève.

Magnus Cort er den anden dansker, der er udgået af Tour de France. Kasper Asgreen måtte rejse hjem før 9. etape. Quick-Step-rytteren måtte kapitulere, da han ikke var kommet sig helt efter et styrt i Schweiz Rundt kort før starten på Tour de France.

I alt er 22 ryttere udgået af Tour de France.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.