Cort tror på mere dansk succes: Nu skal Fuglsang vise noget

Der kan være flere danske sejre på vej i Tour de France, mener rytterne efter tre etapetriumfer på fire dage.

Magnus Cort mener, at Mads Pedersens sejr vil fyre op under Jakob Fuglsang i de kommende dage. <i>Alex Broadway/Ritzau Scanpix</i>

Magnus Cort mener, at Mads Pedersens sejr vil fyre op under Jakob Fuglsang i de kommende dage. Alex Broadway/Ritzau Scanpix

Tre etapesejre på fire dage og en mand i den gule trøje. Dansk cykling oplever en historisk optur i dette Tour de France, og spørger man rytterne, er den slet ikke slut endnu.

Magnus Cort, manden der satte festen i gang med sin sejr i tirsdags, mener, at det nu må være Jakob Fuglsangs tur til at bidrage til festivitassen.

- Det går jo rigtig godt, og jeg er sikker på, at Fuglsang også snart skal ud at vise, at han kan være med. Det er jeg ikke i tvivl om. Der kan godt være en sejr mere på vej.

- Jeg snakkede med ham på startstregen i morges, og jeg tror, han er enig. Efter at han har set Mads, er han nok ikke blevet mindre indebrændt. Mon ikke han kommer flyvende en af dagene her i weekenden, siger Cort.

Mads Pedersen tog den tredje danske sejr fredag eftermiddag i Saint-Étienne. Tirsdag og onsdag var det Magnus Cort og Jonas Vingegaard, der kørte først over stregen.

Michael Mørkøv har til gengæld ikke fået mange chancer for at vise sine kvaliteter som styrmand i massespurterne. Men han glæder sig over at deltage i en dansk cykelfest i Frankrig.

- Det er efterhånden lidt pinligt som dansker at komme hjem uden etapesejr, siger han med et grin.

- Men det her er vildt fedt for dansk cykelsport. Vi har i en del år haft rytterne med kapaciteten til det.

- Sidste år og året før havde vi også store forventninger til Mads, Søren Kragh og Kasper Asgreen. De ryttere, der virkelig kan vinde etaper.

- Vi ved bare også, at i Tour de France er det så svært, at det ikke er altid, at det lykkes. Det gør det heldigvis nu, siger Mørkøv.

Han vil ikke blive overrasket, hvis der kommer mere dansk succes. Og heller ikke, hvis det er en Tour de France-debutant, der leverer den.

- I mine øjne er Andreas Kron også et meget varmt bud på en etapesejr. Han har vist, at han virkelig kan køre med om store sejre. Hvis det er ham, der sidder i et udbrud, hvor det slutter lidt opad, så er der en stor chance.

- Jeg tror bestemt ikke, at det er slut endnu. Jonas Vingegaard og Magnus Cort er også med endnu. De har jo gjort det før, påpeger Michael Mørkøv.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.