Dal Hende: Vi bliver dunket i hovedet hver weekend

14 kampe uden sejr har sat sine spor i Sønderjyske. Anføreren fortæller, at holdet gennemgår en svær periode.

Dal Hende (sort trøje) og Sønderjyske er sidst i Superligaen. <i>Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix</i>

Dal Hende (sort trøje) og Sønderjyske er sidst i Superligaen. Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Fredag blev Sønderjyskes sejrstørke forlænget, da holdet tabte 1-2 i Viborg i Superligaens nedrykningsspil. Holdet har dermed ikke vundet en eneste af deres seneste 14 Superliga-kampe.

Den lange, dårlige stime er en mental udfordring for Sønderjyske og holdets anfører, Marc Dal Hende.

- Det er sindssygt frustrerende, når vi ikke får den forløsning, som en sejr ville være. Vi bliver dunket i hovedet hver weekend lige nu, og det er mentalt hårdt for os, siger Marc Dal Hende.

Den 31-årige venstre back ser blandet andet holdets nuværende problemer som et resultat af Sønderjyskes placering som bundprop i Superliga-tabellen.

- Lige nu er det mere stolpe ud end stolpe ind for os. Men det er det, der kendetegner et bundhold, som har det svært. Der er ikke meget, der går vores vej i øjeblikket, siger Sønderjyske-anføreren.

Marc Dal Hende kalder sit holds første halvleg for "uacceptabel". Omvendt peger han på, at Sønderjyskes anden halvleg var opløftende.

- Det, vi trods alt tager med fra kampen, er, at vi kom tilbage i anden halvleg og viste mental styrke. Vi er simpelthen nødt til at se på de positive ting i øjeblikket, selv om vi tabte igen, siger Marc Dal Hende.

Sønderjyske har otte point op til nedrykningsstregen med ni Superliga-kampe tilbage. Men anføreren har ikke mistet troen på overlevelse.

- Det er vigtigt, at vi holder fanen højt og bliver ved med at være positive. Vi tror stadig på, at vi kan blive i Superligaen, siger venstre backen.

I vinter fik Sønderjyske ny træner, da Henrik Hansen overtog cheftrænerjobbet. Marc Dal Hende ser på trods af de manglende sportslige resultater en klar forandring i klubben efter trænerskiftet.

- Siden Henrik Hansen kom til, synes jeg, at der er sket en kæmpe forandring. Specielt til træning ser jeg nu en masse glade spillere, der møder ind hver eneste dag. Og jeg synes også, at vi i foråret har været mere med i kampene end i efterårets kampe, siger Marc Dal Hende.

I næste spillerunde af Superligaens nedrykningsspil skal sønderjyderne søndag den 10. april forsøge at komme den lange stime uden sejr til livs, når de hjemme på Sydbank Park tager imod OB.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden