Danmark er åben for værtskab efter aflysning af badminton-EM

Stigende coronasmitte betyder, at Finland ikke bliver vært for EM for hold i badminton.

Finland Badminton <i>Jussi Nukari/Ritzau Scanpix</i>

Finland Badminton Jussi Nukari/Ritzau Scanpix

Finland bliver ikke vært for EM i badminton for hold i februar.

Mesterskaberne er således blevet aflyst på grund af stigende coronasmitte og uvished om udformningen af potentielle restriktioner, skriver TV 2 Sport med henvisning til Badminton Europes hjemmeside.

- Finland har allerede på sikker og succesfuld vis været vært for to europæiske mesterskaber under coronapandemien, men EM for hold er en væsentlig større begivenhed, hvad angår antallet af deltagere, frivillige og ledere, skriver Badminton Europe.

Finland stod også til at skulle afholde det individuelle EM, men på grund af aflysningen af hold-EM skal der nu kigges på, hvordan og hvor begge mesterskaber kan afholdes. Her kan Danmark komme ind i billedet.

Bo Jensen, der er direktør i Badminton Danmark, fortæller til TV 2 Sport, at han over for det europæiske forbund tidligere har tilkendegivet interesse i at afholde det individuelle EM, hvis der skulle opstå problemer i Finland.

Danmark var sidste år vært for Thomas og Uber Cup, som er VM for hold.

Finland var vært, da der var EM for blandede hold i februar sidste år. Ved den lejlighed sprang finnerne til med kort varsel, da de oprindelige engelske værter sprang fra på grund af de økonomiske udfordringer, som coronapandemien medførte.

Danmark er forsvarende europamester for hold på både herre- og damesiden. Begge hold vandt således ved EM i den franske by Liévin i 2020.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.