Danmark jagter højere Davis Cup-status efter benspænd

Danmark jagter Davis Cup-sejr i El Salvador, men er uden Holger Rune. August Holmgren er tvivlsom med corona.

Christian Sigsgaard er en del af det danske Davis Cup-hold, der i weekenden møder El Salvador på udebane. (Arkivfoto). <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Christian Sigsgaard er en del af det danske Davis Cup-hold, der i weekenden møder El Salvador på udebane. (Arkivfoto). Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Danmarks Davis Cup-hold i tennis kan i weekenden tage et skridt mod sjovere tider.

På udebane i World Group II - det tredjehøjeste niveau - skal Danmark møde El Salvador, og vinderen får til foråret en playoffkamp, der kan sikre oprykning til World Group I.

De danske forberedelser har dog været ramt af benspænd. Torsdag røg den danske trups bedst rangerede spiller, August Holmgren, i karantæne på sit hotelværelse på grund af corona. Dermed er det tvivlsomt, om han kommer i aktion i weekenden.

I forvejen mangler Danmarks bedste herrespiller, Holger Rune, der har planer om snarligt Davis Cup-comeback, men ikke har fået det til at passe ind i kalenderen i denne omgang.

- Det var planen, at Holger skulle være med, og det tror jeg, også gerne han ville, men blandt andet på grund af rejseaktiviteter lykkedes det ikke denne gang, siger Dansk Tennis Forbunds sportschef, Jens Anker Andersen.

Holger Rune har ikke spillet Davis Cup siden marts 2020, men hans lejr har op til denne kamp bebudet, at han er tilbage på landsholdet til næste kamp.

Det er der behov for, hvis det danske hold skal opnå sine målsætninger.

Davis Cup-kaptajn Frederik Løchte Nielsen har ikke lagt skjul på, at ambitionen er at føre Danmark op blandt de 16 bedste nationer, der tørner sammen ved Davis Cup Finals, og det kan faktisk lade sig gøre i 2024, hvis holdet gør rent bord med fire sejre i træk frem til foråret 2024.

- Det har været Frederiks ambition fra starten, men om der kommer fire sejre i træk nu, er ikke sikkert. Det kan godt være, det bliver lidt frem og tilbage.

- Vi kan være heldig at trække en svag nation, der er på vej ned igennem rækkerne, men også få en stærk modstander, der er på vej op, så det handler også om lodtrækningen, siger forbundets sportschef.

El Salvador råder over verdens aktuelt sjettebedste doublespiller i Marcelo Arevalo, men har ikke andre spillere, der er rangeret på verdensranglisten.

Arevalo lå for fire år siden også nummer 139 i verden, så det er en spiller, man har respekt for.

- Det kan jo være, at han spiller tre kampe, og så skal han slås, hvis vi skal vinde samlet. Men det er da en kamp, vi meget gerne vil vinde, understreger Jens Anker Andersen.

Davis Cup-kampen afgøres over fem kampe, der afvikles bedst af tre sæt. Der spilles to singler lørdag aften dansk tid, og søndagen byder på en double og to singler.

Det danske hold består af August Holmgren, Johannes Ingildsen, Christian Sigsgaard og Elmer Møller.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.