Danmark kan falde på rangliste: Udregning virker absurd

FCK hentede i sidste sæson dobbelt så mange koefficientpoint i Conference League, hvilket undrer Morten Bruun.

FCK sluttede onsdag af i Champions League med 1-1 i Parken mod Borussia Dortmund. <i>Fabian Bimmer/Reuters</i>

FCK sluttede onsdag af i Champions League med 1-1 i Parken mod Borussia Dortmund. Fabian Bimmer/Reuters

FC København har i denne sæson kæmpet med i Europas fineste selskab i Champions League.

Det lykkedes FCK at få uafgjort mod Manchester City, Sevilla og Borussia Dortmund, men alligevel belønnes københavnerne med markant færre koefficientpoint end i sidste sæson - faktisk under halvdelen.

I sidste sæson deltog FCK i Conference League, hvor holdet nåede ottendedelsfinalen, men mødte langt svagere modstandere.

Morten Bruun, der er ekspert hos TV2 Sport, finder det en smule besynderligt.

- Det er sikkert svært at lave et helt fair koefficientsystem, men det virker lidt absurd, at FCK ved at møde hold fra Gibraltar og Slovakiet i sidste sæson kan opnå flere koefficientpoint, siger Morten Bruun.

- Der gemmer sig noget absurditet i, at det ifølge koefficientsystemet kan være en fordel at spille i den tredjebedste række fremfor den bedste.

FCK spillede sig i denne sæson ind i Champions Leagues gruppespil ved at slå de tyrkiske mestre fra Trabzonspor over to kampe i playoffrunden.

I gruppespillet er det på hjemmebane blevet til uafgjort mod Manchester City, Sevilla og Borussia Dortmund, men københavnerne er alligevel færdige i Europa i denne omgang.

Det lykkedes dette efterår FCK at indtjene 8,5 koefficientpoint. I sidste sæson blev det til 18,5 koefficientpoint, men modstanderne var på et markant lavere niveau i Conference League.

- Man kan ikke bare sige, at fordi FCK gik videre til knockoutfasen i sidste sæson, så er det bedre.

- Jeg er sikker på, at man i FCK synes, at den her europæiske sæson er bedre end den sidste, og det er jeg enig med dem i, siger Morten Bruun.

Generelt tilgodeser koefficientsystemet de hold, der kommer i gruppespil. De hold, der er lige-ved-og-næsten får stort set ingenting.

Det kunne derfor have gjort en mærkbar forskel for Danmarks samlede koefficient-indtjening, hvis Brøndby i playoffrunden til Conference League havde slået FC Basel.

Og det var tæt på, da den dansk-schweiziske duel blev afgjort i en straffesparkskonkurrence efter to tætte kampe.

Morten Bruun mener derfor ikke, at koefficienterne giver et retvisende billede af, hvordan de danske hold gør det i Europa.

- Hvis Brøndby var kommet videre, så havde de også fået point. Nøglen til mange koefficientpoint ligger i gruppespillene.

- Så vi kan ikke måle den danske sæson i Europa på en straffesparkskonkurrence i Basel, siger Bruun.

Danmark var i sidste sæson den 12. bedste nation i Europa med en samlet koefficient-indtjening på 7,9.

I denne sæson er den foreløbig indtjening på 4,9 koefficientpoint og en aktuel placering som nummer 18.

Koefficient-systemet styrer, hvor mange deltagere de enkelte lande har i de europæiske klubturneringer fra sæson til sæson. Det sker over en femårig periode. Her indtager dansk fodbold en aktuel 17.-plads.

FC Midtjylland og Silkeborg har fortsat mulighed for at forbedre Danmarks position, når de torsdag aften på hjemmebane møder henholdsvis Sturm Graz og Anderlecht.

FCM deltager i Europa League, mens Silkeborg er i Conference League.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Kendt kok skal i retten: Her er tiltalen
Luk