Danmark skal løbe hen over tunge ungarske skytter

Hvis de danske målvogtere kan tæmme Ungarns bagkæde, står Danmark med gode chancer, mener Emma Friis.

Sandra Toft leverede en pragtpræstation mod Sverige, som i de første 30 minutter kun scorede fem gange på hende. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Sandra Toft leverede en pragtpræstation mod Sverige, som i de første 30 minutter kun scorede fem gange på hende. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Mens både Slovenien, Serbien og Sverige i det indledende gruppespil gerne ville true det danske forsvar med hurtighed, så venter der de danske EM-kvinder en noget anden opgave torsdag mod Ungarn.

Ungarerne har ikke samme hastighed, men fysisk har de mere tyngde.

- Ungarn er et godt hold, så det skal vi have respekt for. De er måske lidt tungere end Sloveniens spillere, så vi skal nok spille lidt anderledes, lyder det fra fløjspilleren Emma Friis.

Mod Sverige havde Danmark fuldstændig styr på det svenske angreb, indtil Sverige satte Tyra Axner ind et stykke inde i anden halvleg.

Hun steg til vejrs ni gange og klappede bolden i kassen fra distancen. Hendes spillestil var et fint varsel om, hvad der kan vente mod Ungarn, og det skal Danmark og keeperne løse bedre, end de gjorde med den svenske missilarm.

- Vi har set på ungarernes taktik, og de kan rigtig godt lide at stå tæt i deres forsvar og sende mange langskud afsted. Så hvis vores målmænd kan få fat i dem, så kan der godt blive nogle kontrachancer, vurderer Emma Friis.

Ungarn er det eneste hold i mellemrundegruppen, der er kommet over uden point på kontoen, men Danmark er også fortsat under pres.

Mens næppe ret mange hverken før slutrunden eller nu forventer at se Ungarn i semifinalerne, så har det fra start været ambitionen for danskerne.

Danmark står udmærket med to point efter to flotte sejre i den indledende gruppes to sidste kampe, men holdet ved også godt, at der ikke er råd til fejl.

- Der kommer nok noget pres på os selv, fordi vi måske tænker, det er nogle point, vi skal have for at kunne komme videre til en semifinale, lyder det fra højrefløjen Andrea Hansen.

Danmark og Ungarn tørner sammen i Ljubljana torsdag klokken 20.30.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.