Danmark skal stække Ballon d'Or-favorit

Danmark skal forsøge at stoppe Karim Benzema, der har haft en utrolig sæson med 44 scoringer for Real Madrid.

Karim Benzema og Kylian Mbappé kan blive gift for Danmarks forsvar. <i>Franck Fife/Ritzau Scanpix</i>

Karim Benzema og Kylian Mbappé kan blive gift for Danmarks forsvar. Franck Fife/Ritzau Scanpix

Det danske fodboldlandshold kommer på en vanskelig opgave fredag aften i Paris, når Frankrig venter i den første gruppekamp i Nations League.

For blandt verdensmestrenes stjerneparade af spillere finder man en angriber, der i den forgangne sæson har stjålet rampelyset og scoret mål på samlebånd i de største kampe.

Selv om fødselsattesten viser en forholdsvis fremskreden fodboldalder på 34 år, har Karim Benzemas præstationer afblæst enhver form for snak om en snarlig fodboldpension.

Med 44 mål i 46 kampe for Real Madrid har han haft den største andel i, at klubben kan kalde sig både spansk mester og Champions League-vinder.

Blandt bookmakerne er han desuden storfavorit til at vinde Ballon d'Or, prisen som verdens bedste fodboldspiller, senere på året.

De seneste måneder har han blandt andet lavet hattrick mod Paris Saint-Germain og Chelsea i Champions League-knockoutfasen, og der er ikke nogen entydig plan for, hvordan man holder den brandvarme angriber nede, siger landstræner Kasper Hjulmand.

- Det er ekstraordinært, hvad han har vist i den her sæson.

- Det korte svar er, at man ikke kan stække ham. Man kan gøre alt, hvad man kan, og vi kigger og analyserer på hans bevægelser, hvordan han drejer i feltet og så videre, men en så god angrebsspiller har altid muligheden for at knække et nyt sted hen. Det er altid dem, der er proaktive, mens forsvarsspillerne er reaktive, siger Hjulmand.

Det danske landshold kan dog blive reddet af, at Benzema efter en lang sæson muligvis kun får begrænset spilletid mod Danmark. Angriberen er dog helt kampklar, garanterer trænervikar Guy Stephan.

Benzema har spillet på topplan siden gennembruddet i Lyon i midten af 00’erne. Hjulmand troede dog, at franskmanden var gået ind i sin karrieres efterår, da makkerskabet med Cristiano Ronaldo ophørte i sommeren 2018.

- Da Benzema spillede sin sidste sæson med Cristiano Ronaldo i Real Madrid, tænkte jeg måske, at nu var han ved at være der, men så har han bare leveret helt utroligt siden.

- Han er ikke bare afgørende med mål og assist, man kan også se, at han hjælper holdet. Han er enormt sulten. Han har været helt, helt outstanding i den her sæson. Det er ikke kun hans mål, det er hele hans tilstedeværelse på banen, der har gavnet, siger Hjulmand.

Benzema er ikke bare en formidabel afslutter med begge ben og hovedet. Han er stadig hurtig og kan løbe dybt, men samtidig kan han gå ned i banen og agere opspilsstation, hvis det er påkrævet.

I lørdags viste han prøver på den alsidighed i Champions League-finalen mod Liverpool. I den kamp fik han også bolden i nettet, men scoringen blev annulleret for offside.

- I Champions League-finalen ville Liverpool gerne sætte ham under pres, men så trak han lidt længere ned i banen og kunne lave små aflæg og på den måde aflaste spillet. Samtidig fandt han rummene, så Luka Modric kunne chippe bolden ind til ham.

- Benzema har haft en helt fantastisk sæson, og det er svært at beskrive, hvor stor respekt jeg har for, hvordan han på dette tidspunkt af sin karriere har trådt så mange skridt op, som han har gjort, siger Hjulmand.

Han bemærker også, at Frankrig foruden Benzema råder over Kylian Mbappé, der ligeledes regnes for at være en af verdens bedste angribere.

- Vi må gøre, hvad vi kan, og sætte to mand på dem, når det er muligt. Men verdensklasse offensive spillere kan man ikke bare stække, for så havde nogen nok gjort det, siger landstræneren.

Benzema står noteret for 94 landskampe og 36 mål for Frankrig. Mbappé har spillet 54 landskampe og lavet 26 mål.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden