Danske basketherrer skuffer hjemme mod Nordmakedonien

Det blev til et nederlag på 70-73, da det danske basketlandshold torsdag aften tog imod Nordmakedonien.

Danmarks profil Gabriel "Iffe" Lundberg var torsdag aften tilbage på landsholdet efter lang tid væk. Han skal i næste sæson tørne ud for italienske Virtus Bologna. <i>Emil Helms/Ritzau Scanpix</i>

Danmarks profil Gabriel "Iffe" Lundberg var torsdag aften tilbage på landsholdet efter lang tid væk. Han skal i næste sæson tørne ud for italienske Virtus Bologna. Emil Helms/Ritzau Scanpix

Det hele blev afgjort i allersidste sekund, da Danmark torsdag aften skuffende tabte 70-73 imod Nordmakedonien i den første kamp i anden runde af prækvalifikationen frem mod EM i 2025.

De to mandskaber fulgtes pænt ad hele vejen igennem, hvor de skiftevis var foran. Det var dog danskerne, der var i front hen mod slutningen af opgøret, da det hele skulle afgøres.

Med stillingen 70-70 havde Danmark til sidst muligheden for at sikre sejren. Profilen Gabriel "Iffe" Lundberg fik bolden i hænderne, men danskeren missede sit forsøg i slutsekunderne.

Nordmakedonien opfangede hurtigt rebounden, og i det sidste sekund sendte de et forsøg afsted fra egen halvdel, der gik i danskernes kurv.

Topscorer for danskerne blev Darko Jukic med 20 point. Gabriel "Iffe" Lundberg fik næstmest tid på gulvet for danskerne, men det blev kun til ti point fra hans side. Især hans trepointskud var uskarpe. Han ramte nul på fem forsøg.

Dermed måtte danskerne skuffende se sig slået af Nordmakedonien på hjemmebanen i Arena Næstved. Det danske mandskab får dog mulighed for oprejsning allerede på søndag, hvor de på udebane skal møde Norge.

Ud over Nordmakedonien og Norge er Slovakiet det sidste hold i gruppen. Vinder Danmark gruppen, som slutter til februar, går man videre til den endelige kvalifikationsturnering, som afvikles fra 2023 og frem til 2025. Sker det ikke, skal man ud i en tredje runde af prækvalifikationen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden