Danmarks trup til håndbold-EM er udvidet med tre reserver

Anna Kristensen, Alberte Kielstrup Madsen og Kaja Kamp Nielsen er skrevet ind i Danmarks EM-trup.

Kaja Kamp Nielsen, der kender landstræner Jesper Jensen fra Team Esbjerg, er en af de tre nye i EM-truppen. (Arkivfoto). <i>Claus Fisker/Ritzau Scanpix</i>

Kaja Kamp Nielsen, der kender landstræner Jesper Jensen fra Team Esbjerg, er en af de tre nye i EM-truppen. (Arkivfoto). Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Danmarks trup til EM i håndbold er torsdag vokset fra 16 til 19 navne.

De tre nye spillere bliver dog i første omgang i Danmark, indtil det eventuelt bliver nødvendigt for en eller flere af dem at slutte sig til resten.

Viborg-keeper Anna Kristensen, bagspilleren Alberte Kielstrup Madsen fra Nykøbing-Falster Håndbold og stregspilleren Kaja Kamp Nielsen fra Team Esbjerg er de tre reserver.

Det skriver Dansk Håndbold Forbund (DHF) på Twitter.

- EHF’s regler giver os mulighed for gratis at udvide truppen til 19 spillere inden første kamp, og den mulighed har vi naturligvis benyttet os af, siger landstræner Jesper Jensen.

Ifølge TV 2 Sport må holdene ved VM udtage op til 20 spillere og skifte frit mellem dem. Der må dog kun være udtaget 16 til hver kamp.

Ved det netop afsluttede Golden League-stævne i Norge blev både målvogter Sandra Toft og playmaker Mie Højlund sparet en del, fordi de slæbte rundt på småskavanker.

Ifølge Jesper Jensen blev de dog skånet for at sikre, at de var helt klar til fredag, hvor EM åbnes. Og det er de angiveligt blevet.

Jesper Jensen sværger til kun at have de 16 spillere med til en slutrunde, som er de aktuelle til kampene, selv om han kender til risikoen.

- Det vil vi hellere, både for den spiller, som skulle sidde dernede og kukkelure, og for de 16, der er afsted, så vi kan sige til dem, at det er dem, det handler om, forklarede han før afrejsen.

- Den dag, Althea Reinhardt eller Sandra Toft bliver skadet i en kamp eller afleverer en positiv coronatest, og vi ender med kun at have én målmand til en kamp, så er vi helt med på, at vi ligner jubelidioter. Men det lever vi med.

Danmark åbner EM fredag mod værterne fra Slovenien. Senere venter også Serbien og Sverige i gruppespillet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.