Dansk boksnings fader bliver hyldet ved et sidste stævne

Mogens Palle bliver hyldet torsdag aften i Frederiksberg Hallerne, hvor han dog ikke selv er til stede.

Mogens Palle er blevet 88 år gammel, og nu er det endegyldigt slut med at arrangere boksestævner. (Arkivfoto). <i>ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix</i>

Mogens Palle er blevet 88 år gammel, og nu er det endegyldigt slut med at arrangere boksestævner. (Arkivfoto). ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Efter 65 år som boksepromotor siger Mogens Palle torsdag aften farvel til den sport, der har defineret hans liv.

Det sker ved et sidste stævne i Frederiksberg Hallerne, hvor blandt andre Sarah Mahfoud forsvarer sit VM-bælte.

Kræftsyge Mogens Palle kommer dog ikke selv til at være i hallen og modtage tilskuernes sidste hyldest. Det fortæller han til Ekstra Bladet.

- Jeg gider sgu ikke sidde derude i min rullestol og blive udstillet, for folk skal ikke have ondt af mig.

- Det er ikke mig, de interesserede kommer for at se. Det er bokserne. Og det er dem, det handler om i sidste ende. Ikke mig, siger Mogens Palle til Ekstra Bladet.

Men selv om det handler om bokserne, så er der ingen tvivl om Mogens Palles betydning for dansk professionel boksning.

Det fastslår Jesper D. Jensen, som er tidligere bokser i Palles stald og i dag formand Dansk Professionelt Bokse-Forbund.

- Han har betydet alt. Hvis ikke Mogens havde været der, så havde vi ikke haft de æraer, som der har været de seneste årtier i dansk boksning, siger Jesper D. Jensen til Ritzau.

Han bakkes op af den tidligere europamester i weltervægt Hans Henrik Palm, der boksede professionelt under Palle fra 1976-1982.

- Han var en firstmover inden for professionel idræt i Danmark, som han revolutionerede.

- Tænk sig i et lille land som Danmark, hvad der har været af boksning, og hvad der er blevet skabt af boksning. Titel-, EM- og VM-kampe, som er skabt af den ene mand, siger Hans Henrik Palm.

De to er enige om, at Mogens Palles svendestykker er Brian Nielsens to kampe mod Larry Holmes og Mike Tyson i henholdsvis 1997 og 2001.

Foruden Brian Nielsen har Mogens Palle haft blandt andre Mikkel Kessler i sin stald, inden han slog pjalterne sammen med tyske Team Sauerland.

Torsdag kan Enock Mwandila Poulsen blive den sidste i rækken af Palles mange mestre, når han skal kæmpe om et EM-bælte mod franske Francis Petitjean.

Sarah Mahfoud skal forsøge at forsvare sit IBF VM-bælte mod tyske Nina Meinke, mens stævnet også byder på en amatørlandskamp mellem Danmark og Belgien.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden