Dansk duo leverer topplaceringer ved VM i dressur

To danskere leverede topplaceringer i dressurkonkurrencen ved VM i ridning, og søndag kan det blive til guld.

Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack leverede lørdag deres højeste score i en international konkurrence. <i>Friso Gentsch/Ritzau Scanpix</i>

Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack leverede lørdag deres højeste score i en international konkurrence. Friso Gentsch/Ritzau Scanpix

Danmark fik lørdag en lovende start på dressurkonkurrencen, der er en del af VM i ridning i Herning.

Carina Cassøe Krüth på Heilines Danciera og Nanna Skodborg Merrald på Blue Hors Zack ligger således henholdsvis nummer tre og fire efter konkurrencens første dag, hvor 46 af 93 deltagere var i aktion.

Merrald var tidligt i gang og førte længe med sin score på 76,724 procent, inden Krüth overgik hende med 76,863 procent.

Siden var også hollandske Dinja van Liere på Hermes og tyske Benjamin Werndl på Famoso OLD bedre med deres scorer på henholdsvis 78,835 procent og 77,003 procent.

I holdkonkurrencen tæller de tre bedste scorer fra hver nation, så Danmark ligger godt til inden søndagen, hvor medaljerne skal deles ud.

Officielt fører Holland holdkonkurrencen foran den forsvarende verdensmester, Tyskland. Men hverken de eller andre nationer har to ryttere, der samlet set har flere point end den danske duo.

Det er 36 år siden, at Anne Grethe Törnblad og hesten Marzog vandt Danmarks hidtil eneste VM-guld i dressur.

Danmark sender søndag yderligere to par i aktion på fodboldholdet FC Midtjyllands normale hjemmebane, MCH Arena.

Det er Daniel Bachmann Andersen på Marshall-Bell og en af VM's største favoritter, Cathrine Laudrup-Dufour på Vamos Amigos.

Sidstnævnte er nummer tre på verdensranglisten med Vamos Amigos, men faktisk også nummer to med Bohemian, som hun dog har fravalgt til VM.

Også Nanna Skodborg Merrald har skullet træffe et svært valg. Hun ligger nummer ti i verden med Orthilia, men har fravalgt den til fordel for Blue Hors Zack, som leverede varen lørdag.

- Det er totalt vildt. Jeg kan ikke tro, hvad vi har gjort. Det er Zacks højeste score nogensinde i en international konkurrence. Han er så speciel og helt fantastisk.

- Selvfølgelig var der lidt nerver, men det er dette, som drømme er lavet af. Jeg er så, så glad, siger Nanna Skodborg Merrald til stævnets hjemmeside.

På trods af en fejl er også Carina Cassøe Krüth tilfreds.

- Det var min fejl, men jeg kan ikke være andet end glad for vores præstation. Det kunne ikke være gået meget bedre, siger Krüth, der er nummer fire på verdensranglisten.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden