Dansk eksverdensmester søger efter sit tidligere niveau

Amalie Dideriksen får ikke mange chancer for at køre sin egen chance, men tirsdag håber hun at blande sig.

Amalie Dideriksens seneste sejr kom i sidste års DM-linjeløb. Det var femte gang, hun vandt danmarksmesterskabet. <i>Claus Fisker/Ritzau Scanpix</i>

Amalie Dideriksens seneste sejr kom i sidste års DM-linjeløb. Det var femte gang, hun vandt danmarksmesterskabet. Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Hun bragede ind på den største scene, da hun som 20-årig spurtede sig til VM-guld i Qatar for snart seks år siden.

Men i de seneste sæsoner har der været langt mellem de store individuelle resultater på landevejen for Amalie Dideriksen.

Knæproblemer har i 2022 drillet den tidligere verdensmester, som i stedet har slidt for holdkammeraterne. Nu ser hun frem til igen at kunne køre sine egne chancer.

Måske allerede tirsdag på 1. etape af World Tour-løbet Tour of Scandinavia, der starter i Danmark.

- I år har jeg været skadet til og med maj, og det har selvfølgelig ødelagt min sæson. Der lå en del af de løb, der plejer at passe mig rigtig godt. Jeg har primært været i arbejdsrollen i min søgen efter at komme tilbage i form.

- Jeg har ikke haft super mange chancer personligt, men jeg føler, at vi har præsteret godt som hold, og det har jeg selvfølgelig været stolt af at være en del af. Men jeg skal nok se frem til næste år for at se mine egne chancer komme til live, siger hun.

Hendes helt store triumf - verdensmesterskabet - blev sikret i en massespurt, hvor hun tog fusen på en del af forhåndsfavoritterne.

En massespurt kan også meget vel vente tirsdag i Helsingør, hvor afslutningen er flad og favoriserer feltets hurtigste ryttere. Her håber Dideriksen at være med helt fremme.

- Det kunne være super fedt, når det er på dansk jord. Det er en etape, der umiddelbart godt kunne passe mig fint, siger hun.

Massespurterne er ellers ikke længere hendes primære mål.

- Jeg føler, at der er en del hurtige kvinder i feltet. Men jeg tror, at jeg skal prøve at bevare min hurtige afslutning og være god i de mindre grupper. I klassikerne kommer det som regel ikke hjem til en fuld spurt, så jeg føler, at det er de løb, jeg kan gøre det godt i. Det er i hvert fald det, jeg drømmer om og træner imod, forklarer hun.

Måske bliver mulighederne bedre næste år, hvor hun skifter Trek-dragten ud med den norske Uno-X-uniform.

- Jeg forventer i hvert fald, at de ser mig som en, der skal komme og hjælpe dem med at køre efter resultater. Jeg tror og føler også, at de tror på, jeg kan hæve niveauet igen. Det er helt klart ambitionen.

26-årige Amalie Dideriksen er en af otte danskere, der stiller til start i den nye satsning Tour of Scandinavia.

Ud over et dansk nationshold bestående af seks ryttere fra den hjemlige scene stiller Cecilie Uttrup Ludwig op for det franske FDJ-hold.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.