Dansk EM-hold: Spiller for spiller matcher vi Norge

De danske EM-kvinder mener, at de er nået op på et spillemæssigt niveau, hvor de er jævnbyrdige med Norge.

Sarah Iversen mener, muligheden for endnu et jubelbrøl er til stede, når Danmark onsdag møder Norge ved EM. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Sarah Iversen mener, muligheden for endnu et jubelbrøl er til stede, når Danmark onsdag møder Norge ved EM. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

I årtier har Danmarks håndboldkvinder måttet se Norge løbe med den ene titel efter den anden, mens holdets egen pokalsamling blev mere og mere støvet.

Samtidig har danskerne fået klø i det ene interne opgør efter det andet, og nu står nordmændene igen klar til at forlænge det danske kompleks i den nordiske dyst ved EM i Slovenien.

På det danske hold mener man dog, at man har rykket sig meget de seneste år, og at det ikke længere er på manglende kvalitet, Norge kan slå Danmark længere.

- Vi har mange, som også til dagligt spiller med de forskellige nordmænd, og det tegner et meget godt billede af, at vi er på samme niveau som dem, siger fløjraketten Emma Friis.

- Det kan godt være, mange af dem er mere rutinerede og har flere slutrunder på bagen. Om nogle år er det os, der står der i stedet for.

De danske spillere underkender ikke, hvor stærke spillere som Henny Reistad, Nora Mørk og Stine Oftedal er. Det er ren verdensklasse. Men det mener danskerne også, at de selv besidder nu.

- Spiller for spiller måler vi os selv med dem, for vi spiller også på hold med mange af dem og træner med dem til daglig, forklarer stregspiller Sarah Iversen.

- Jeg føler ikke, de på den måde er bedre end os, men der er jo noget med, at når man er i sådan en vinderkultur som Norge, har man måske en anden tro på tingene.

Danmark har ikke slået Norge ved en slutrunde siden 2012 ved EM. Og ved den lejlighed var kampen uden betydning, da Norge var videre som etter og Danmark uden chance for en semifinale, da holdene mødtes.

Derfor er EM-finalen i 2002 seneste gang, Danmark har slået de nordiske rivaler i en kamp med noget på spil andet end æren.

Det skal Danmark forsøge at lave om på klokken 20.30 onsdag aften i Ljubljana.

Hvis Slovenien smider point til Ungarn tidligere onsdag, er Danmark allerede videre sammen med Norge. Hvis ikke Slovenien gør det, så skal Danmark have point mod Norge for at komme videre.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.